Πηγή Φωτογραφίας: www.Essence.com

LUPIN : Η γοητεία του κλέφτη… στο Netflix

Η νέα σειρά του Netflix υπόσχεται να γεμίσει τις ζωές μας με μυστήριο, σασπένς και γαλλική γοητεία. Σίγουρα υφίσταται μια ιδιαίτερη  σαγήνη κάθε φορά που ο ήρωας ενός μυθιστορήματος μεταφέρεται στον κινηματογράφο, καθώς παίρνει σάρκα και οστά η μορφή που είχαμε πλάσει στο μυαλό μας όταν το διαβάζαμε. Μια πρωτοπορία όμως της σειράς είναι ότι δεν πρόκειται για δραματοποίηση των περιπετειών του Arsene, όπως η ομώνυμη ταινία του 2004 με πρωταγωνιστές τον Romain Duris και την Kristin Scott Thomas. Πρόκειται για φόρο τιμής στον Arsene Lupin του Maurice Leblanc, το σαγηνευτικό αριστοκράτη κλέφτη της Belle Epoque που φημίζεται για τις μεταμφιέσεις του και τους ιπποτικούς του τρόπους. Η σειρά μας μεταφέρει σε παλιές γαλλικές αστυνομικές ταινίες καυτηριάζοντας ταυτόχρονα την υποβόσκουσα φυλετική ανισότητα στην Γαλλία του σήμερα.

Πηγή Φωτογραφίας : Pinterest

Η αφήγηση περιστρέφεται γύρω από την κλοπή ενός πολύτιμου περιδέραιου, εναλλασσόμενη με αναδρομές στο παρελθόν του πρωταγωνιστή  Assane Diop (Omar Sy), τον ιδιοφυή κλέφτη που μεταμορφώνεται συνεχώς και πραγματοποιεί απίστευτες ληστείες χωρίς να γίνει ποτέ αντιληπτός. Η ιστορία μας ταξιδεύει στα παιδικά χρόνια του ήρωα και στο πώς ο πατέρας τού ενέπνευσε το θαυμασμό για τον αριστοκράτη απατεώνα, όταν του έδωσε το βιβλίο του Leblanc. Ο Assane είναι ένας άνεργος (φαινομενικά), χωρισμένος με παιδί, που προσπαθεί να κερδίσει την εκτίμηση του γιού του και της πρώην γυναίκας του (Ludivine Sagnie).Όλα ξεκίνησαν όταν ο πατέρας του κατηγορήθηκε για την αρπαγή του περιδέραιου από την οικογένεια Pellegrini, για την οποία εργαζόταν. Η άδικη φυλάκιση του θα παρακινήσει  τον Assane για εκδίκησ – και από εκεί και έειτα, κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει. . Στο πλευρό του τάσσεται μια ακτιβίστρια δημοσιογράφος που θα ξεσκεπάσει τις παλιές αμαρτίες της πλούσιας γαλλικής οικογένειας με κίνδυνο τη ζωή της ενώ στον αντίποδα ένας αστυνομικός που καταδιώκει τον πρωταγωνιστή, έχοντας ήδη καταφέρει να ξεσκεπάσει τις μεθόδους του.

Πηγή Φωτογραφίας: FLIX INFO

Ο Omar Sy ερμηνεύει εκπληκτικά τον δαιμόνιο κλέφτη που προσπαθεί να ξετυλίξει το μυστήριο της υπόθεσης του πατέρα του και να φτάσει στην άκρη του νήματος, θυμίζοντας ένα σύγχρονο Σέρλοκ Χόλμς συνδυασμένο με τη γοητεία του ευφυούς απατεώνα με τα χίλια πρόσωπα. Αυτό που πέτυχε η σειρά και έγινε παγκόσμια επιτυχία ήταν να συνδυάσει τη λάμψη του παλιού γαλλικού σινεμά με το μοντέρνο σενάριο και τη γρήγορη πλοκή στις ληστείες τύπου Ocean’s eleven που δεν κουράζει. Μάλιστα, με αριστοτεχνικό τρόπο ψέγει τον κοινωνικό και φυλετικό ρατσισμό που υφίστανται οι μετανάστες χωρίς όμως να εμβαθύνει και να μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Όπως κάθε σοβαρή σειρά που σέβεται τον εαυτό της τελειώνει με τρόπο που εξιτάρει την περιέργεια και αφήνει τον θεατή γεμάτο σασπένς και ανυπομονησία για τη δεύτερη και πολλά υποσχόμενη σεζόν.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο