Εμπλοκή του πρωθυπουργoύ σε συγκάλυψη σκανδάλου;

Δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για προσπάθεια συγκάλυψης σκανδάλου σεξουαλικής παρενόχλησης με πρωταγωνιστή τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φράγκλιν Ραμόν Γκονσάλες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τον Μάρτιο του 2013 ο κ. Τσίπρας, τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενημέρωσε με επιστολή του τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο, για καταγγελίες που προέρχονται από γυναίκες υπαλλήλους της πρεσβείας κατά του πρέσβη.

Ανάμεσα στις εργαζόμενες που φαίνεται ότι δεχόντουσαν σεξουαλική παρενόχληση για ένα διάστημα οκτώ μηνών βρίσκεται και η κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την επιστολή που δημοσίευσε το “Πρώτο Θέμα”, ο νυν έλληνας πρωθυπουργός ήλπιζε ότι το ζήτημα θα λυνόταν χωρίς πολλή φασαρία.

«Εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα στο οποίο περιμένω τη συμβολή σου και την παρέμβασή σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με τον νέο πρέσβη στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγους μήνες μετά την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα, ο Φράγκλιν Γκονζάλες απομακρύνθηκε από την Αθήνα και επέστρεψε στη Βενεζουέλα.

Επίθεση Νέας Δημοκρατίας

Σφοδρή ήταν η επίθεση της ΝΔ απέναντι στον έλληνα πρωθυπουργό και την πιθανή εμπλοκή του στην συγκάλυψη της υπόθεσης. Συγκεκριμένη η ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει:

«Ο έχων “αυταπάτες” κ. Τσίπρας, που επί χρόνια επικαλείται το δήθεν ηθικό του πλεονέκτημα, αποκαλύφθηκε. Η στενή σχέση του με τον ηγέτη της Βενεζουέλας κ. Μαδούρο ήταν γνωστή από καιρό.

Αυτό όμως που δεν ήταν γνωστό, είναι ότι, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έφτανε στο σημείο να πρωταγωνιστήσει σε μια πρωτοφανή συγκάλυψη υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης στη χώρα μας από πρέσβη της Βενεζουέλας, με θύματα Ελληνίδες εργαζόμενες.

Αυτός είναι ο σεβασμός του κ. Τσίπρα για τις εργαζόμενες γυναίκες; Ο Έλληνας πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις. Να απαντήσει, αν συγκάλυψε μια υπόθεση που εκθέτει τη χώρα, για να μην πληγωθεί το γόητρο της τότε ανερχόμενης “Αριστεράς”».

Ανεπίσημη απάντηση της κυβέρνησης

Στην επίθεση αυτή της Νέας Δημοκρατίας, κυβερνητικές πηγές απαντούν ανεπίσημα:

«Παρακολουθούμε εντυπωσιασμένοι μια ενορχήστρωση ξεφτίλας και κιτρινισμού στην οποία συμμετέχουν συντονισμένα το “Πρώτο Θέμα” και η Νέα Δημοκρατία. Συνεχίστε. Ο κόσμος έχει ανάγκη από γελωτοποιούς».

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να δοθεί επίσημη απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου και τον έλληνα πρωθυπουργό.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο