Είμαστε “καθαρόαιμοι” Έλληνες τελικά;

Με αφορμή βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, δίνεται απάντηση στα άτομα που έχουν ελπίδες σε μια «καθαρή φυλή», που δε θα επηρεάζεται από προσμίξεις λαών και θα αφορά μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή.

Η μηχανή αναζήτησης πτήσεων χαμηλού κόστους «Momondo» δημιούργησε ένα βίντεο που παρουσιάζει μια ομάδα ανθρώπων να ανακαλύπτουν τις ρίζες τους μέσω μιας εξέτασης DNA. Προς έκπληξη τους μαθαίνουν ότι προέρχονται από διάφορες περιοχές του πλανήτη, από χώρες που δεν θα μπορούσαν ποτέ να σκεφτούν ότι έχουν κάποιου είδους σχέση!

Η τάση ονομάστηκε «Ταξίδι του DNA», και δημιουργήθηκε στα πλαίσια προώθησης ενός διαγωνισμού δωρεάν εξέτασης DNA και προσφοράς ενός ταξιδιού σε έναν προορισμό της επιλογής του ατόμου. Ακόμη κι αν παραμένει άγνωστο εάν τα πρόσωπα του βίντεο είναι ηθοποιοί ή εάν έχουν όντως υποβληθεί σε εξέταση DNA, το μήνυμα δεν παύει να είναι δυνατό: δεν υπάρχουν φυλές.

«Όλοι είμαστε κατά ένα τρόπο μακρινά ξαδέλφια», σχολιάζει ένα από τα πρόσωπα του βίντεο, το οποίο δημοσιεύτηκε πριν πέντε ημέρες στο YouTube και έχει κιόλας συγκεντρώσει σχεδόν 3 εκατομμύρια προβολές.

Παρακολουθείστε το βίντεο:

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο