Δικαστήριο κοινωνικών σχέσεων
Δικαιοσύνη και κοινωνικές σχέσεις! Έννοιες ασυμβίβαστες, λέξεις που το περιεχόμενο τους ακουμπά σε δυο παράλληλα σχοινιά που δεν τέμνονται προφανώς πουθενά… Πουθενά; Όχι στην περίπτωςη της καταδίκης της νεαρής Ηριάννας σε 13 χρόνια φυλάκισης. Όχι για μια κοπέλα που οι κοινωνικές της επαφές στέκονται αφορμή και αιτία η ελληνική δικαιοσύνη να την καταδικάσει ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!
14 Μαρτίου 2011: H Αντιτρομοκρατική έκανε έφοδο στο σπίτι του φοιτητή ΕΜΠ και φίλου της Ηριάννας, Κωνσταντίνου. Στο σπίτι κοιμόταν, εκείνο το βράδυ και η Ηριάννα, φοιτήτρια φιλοσοφικής. Προσάγεται στη ΓΑΔΑ όπου δίνει προανακριτική κατάθεση , οικειοθελώς DNA, αποτυπώματα και την ίδια μέρα αφήνεται ελεύθερη.
18 Νοέμβρη 2011: Σύμφωνα με την κατάθεση ενός «μάρτυρα» που δεν ξανά εμφανίζεται ποτέ στο εξής, ούτε στο δικαστήριο, ανακαλύπτονται όπλα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πουθενά σε χώρο του ΕΜΠ στου Ζωγράφου.
11 Ιανουαρίου 2013: Συλλαμβάνεται η Ηριάννα και κατηγορείται ως μέλος της ΣΠΦ και για οπλοκατοχή με βάση ένα χαμηλής ποσότητας και κακής ποιότητας δείγμα DNA σε γεμιστήρα εκτός όπλου, από τα ευρήματα στο ΕΜΠ. Ενάμισι χρόνο μετά την υποτιθέμενη ανακάλυψη των όπλων και δύο χρόνια με το DNA της να υπάρχει στα χέρια της αστυνομίας.
[widget id=”text-6″]
Αυτήν η ανεπαρκής και κακής ποιότητας DNA στάθηκε το σημαντικότερο στοιχείο για την καταδίκη της Ηριάννας! Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η ποσότητα ήταν τόσο μικρή που όταν ζητήθηκε από πανεπιστημιακά ιδρύματα και όχι μόνο, να γίνει επανεξέταση DNA, οι αρχές υποστήριξαν πως δεν γινόταν κάτι τέτοιο αφού είχε χρησιμοποιηθεί όλο στην πρώτη δοκιμή!!!
Και φτάνουμε αισίως στο σήμερα!
Η νεαρή υποψήφια διδάκτωρ Φιλοσοφικής, στις 1 Ιουνίου 2017, καταδικάζεται σε 13 χρόνια φυλάκισης. Η κοινωνικές της σχέσεις και το δείγμα DNA έχουν σταθεί αιτία να περάσει τα πιο δημιουργικά της χρόνια σε ένα κελί. Σύμφωνα με το ποινικό δίκαιο αλλά και με σχετικές αποφάσεις δικαστηρίων οι αποφάσεις δεν μπορούν να βασίζονται σε μερικά δείγματα DNA! Κι όμως στην περίπτωση της Ηριάννας έγινε!
Στις 17 Ιουλίου το δικαστήριο με 3-2 ψήφους αρνήθηκε να επιτρέψει στην Ηριάννα την αναστολή φυλάκισης. Ο ίδιος εισαγγελέας που αθώωσε τον Κασιδιάρη και τον Μιχαλολιάκο τώρα δίνει αρνητική ψήφο στην αθώωση της Ηρίαννας! 270 φορείς καταδικάζουν τον τρόπο και τα μεσα που χρησιμοποιήθηκαν για την φυλάκιση της Ηριάννας… Η κοινή γνώμη διχάζεται ξανά! Η απορία όμως μας ταλανίζει όλους…
Σύμφωνα με την παραπάνω λογική όλοι μπορούμε να κριθούμε ύποπτοι γιατί απλά εχουμε φίλους…