Διαταραγμένη προσωπικότητα ο Τσίπρας;

Τσίπρας: Κατηγορήστε μας για αυταπάτες, όχι για ψέματα!

Αυτά αναφέρθηκαν απ’ τον πρωθυπουργό της χώρας μας, εντός της Βουλής των Ελλήνων, σε απάντηση του προς τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κων/ντινο Μητσοτάκη.

Αναλύοντας εκτενέστερα την παραπάνω φράση ανακαλύπτει κανείς με έκπληξη πως ο άνθρωπος που κυβερνά αυτή την στιγμή τον ελληνικό λαό, που θριαμβολογεί με τις νέες εξελίξεις, θεωρεί εκ διαμέτρου διαφορετική την έννοια της αυταπάτης απ’ το ψέμα.

Αναμφίβολα, η λέξη “αυταπάτη” φαντάζει ευγενέστερη απ’ την κατηγορία του ψεύτη. Όμως, τι σημαίνει στ’ αλήθεια; Ρίχνοντας μια ματιά στον ορισμό της λέξης συνειδητοποιούμε πως αυταπάτη είναι το να εξαπατά κανείς τον εαυτό του πιστεύοντας ως πραγματικό ή πραγματοποιήσιμο κάτι που απλώς επιθυμεί. Ακόμη γίνεται εμφανές πως η συγκεκριμένη λέξη συνορεύει με τις έννοιες της ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΙΑΣ, του ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΥ κλπ…

Συμπερασματικά, ο κ. Τσίπρας μας δήλωσε ευθαρσώς δύο πιθανά ζητήματα: ή ότι κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του κρύβεται πίσω απ’ το δάχτυλο του, ή πως τον ταλανίζουν άλλου είδους προβλήματα, που ίσως δεν του επιτρέπουν να κυβερνήσει ορθά. Η ανακοίνωση-υψηλών τόνων- πως δημιούργησε φρούδες ελπίδες σε έναν ήδη καταρρακωμένο λαό, σίγουρα δεν είναι δείγμα πολιτικής ηθικής και υπευθυνότητας.

Φαίνεται πως οι πιέσεις για ρήξη της κυβέρνησης τρομοκράτησαν τον πρωθυπουργό αρκετά ώστε να εκφράζεται απρόσεκτα…

Για του “γραπτού” το αληθές:

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο