Αλλάζοντας τη διατροφή μας, αλλάζουμε τον κόσμο!

Κάθε φορά που επιλέγουμε καλή τροφή, χωρίς μεταλλαγμένα, χωρίς χημικά, με λιγότερο κρέας και περισσότερα εποχιακά λαχανικά, φρούτα και όσπρια, καταφέρνουμε μία μικρή νίκη για το περιβάλλον μας. Γι’ αυτό σε περιμένουμε την Κυριακή 5 Ιουνίου στο Πάρκο Ανθοκομικής (απέναντι από την ΕΡΤ3) για να κάνουμε μαζί το πιο πράσινο πικ-νικ και να μάθουμε για τη διατροφή μας.

Το σύγχρονο μοντέλο βιομηχανικής γεωργίας δηλητηριάζει το περιβάλλον και την τροφή μας, εγκλωβίζει τους αγρότες σε ξεπερασμένες και καταστροφικές τεχνικές, απειλεί την υγεία μας και καταστρέφει τους πόρους, στους οποίους βασίζεται ολόκληρη η διαδικασία παραγωγής της τροφής μας.

Η αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων, τα μεταλλαγμένα προϊόντα και άλλα διατροφικά σκάνδαλα αποτελούν πλέον συχνό φαινόμενο σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Ελλάδα, συγκεκριμένα, χαρακτηριστικό παράδειγμα του αποτυχημένου και καταστροφικού μοντέλου βιομηχανικής γεωργίας είναι η εισαγωγή μεταλλαγμένης σόγιας για ζωοτροφή των ζώων που παράγουν γάλα, αυγά κ.ά. Κάθε χρόνο σπαταλούνται περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ για να εισάγουμε μεταλλαγμένη σόγια από τις ΗΠΑ και την Αργεντινή, ενώ μπορούμε να παράγουμε ζωοτροφές με ελληνικά κτηνοτροφικά φυτά (κουκιά, ρεβίθια, μπιζέλια, λούπινα), που μπορούν επάξια να αντικαταστήσουν τη σόγια στις ζωοτροφές με πολλαπλά, περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη.

Η ανάγκη για στροφή προς τα βιολογικά προϊόντα, τα μικρής κλίμακας χωράφια και γενικά τη βιώσιμη γεωργία στην Ελλάδα γίνεται πιο έντονη από ποτέ. Η βιώσιμη γεωργία που παράγει υγιεινή και ασφαλή τροφή, εξασφαλίζει το παρόν και το μέλλον της γεωργίας και της τροφής μας και προστατεύει το έδαφος, το νερό, το κλίμα και τη βιοποικιλότητα του πλανήτη.

Αν κι εσύ επιθυμείς να ενημερωθείς για όλα τα παραπάνω, πήγαινε την Κυριακή 5 Ιουνίου στο Πάρκο Ανθοκομικής (απέναντι από την ΕΡΤ3) από τις 16:00 μέχρι τις 19:00. Εκεί θα σε περιμένουν εθελοντές της Greenpeace σε ένα “πράσινο” πικ-νικ, με vegan-vegetarian μαγειρική με προϊόντα όσο το δυνατόν εκλεκτά και ασφαλή. Θα υπάρχουν, ακόμα, δραστηριότητες και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

Αυτό που χρειάζεται εσύ να φέρεις είναι κυρίως την καλή σου διάθεση και vegan-vegetarian φαγητό για μία αξέχαστη γιορτή του περιβάλλοντος!

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο