5 ταινίες τρόμου για τη νύχτα των Χριστουγέννων

Οι ταινίες τρόμου έχουν την τιμητική τους κάθε χρόνο την ημέρα των Χριστουγέννων. Είναι αλήθεια πως οι σκληρές σκηνές με το εορταστικό φόντο έρχονται σε τεράστια αντίθεση μεταξύ τους, αυτό όμως δεν αποτρέπει το μεγαλύτερο ποσοστό θεατών που  αγαπούν το συγκεκριμένο είδος να τις παρακολουθήσει. Για αυτόν τον λόγο και εμείς ετοιμάσαμε μια μικρή λίστα με τις καλύτερες του χώρου, οι οποίες είναι ικανές να στοιχειώσουν μικρούς και μεγάλους. Καλή διασκέδαση και καλές γιορτές λοιπόν!

Dead End (2003)

Η οικογένεια των πρωταγωνιστών μας ταξιδεύει με το αυτοκίνητο σε μια άγνωστη πόλη για να γιορτάσουν την γιορτή των Χριστουγέννων. Είναι μεσάνυχτα και ο οδηγός αποφασίζει να κόψει δρόμο, που όμως αποδεικνύεται το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του. Ο εφιάλτης ξεκινά αφού κάθε ταμπέλα στο δρόμο δείχνει προς ένα προορισμό που όμως δεν φτάνουν ποτέ. Κάθε ένας με τη σειρά του βουλιάζει στον πανικό και ο θεατής παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα. Το «Dead End» ενθουσίασε το κοινό και βραβεύτηκε σε αρκετά φεστιβάλ τρόμου και φαντασίας.

Silent night, Deadly Night (1984)

Την νύχτα των Χριστουγέννων ο μικρός Billy παρακολουθεί τους γονείς του να δολοφονούνται βάναυσα από έναν άντρα μεταμφιεσμένο ως Άγιο Βασίλη. Δέκα χρόνια μετά το φρικτό συμβάν συνεχίζει την ζωή του βρίσκοντας εργασία σε μία αποθήκη. Ενώ όλα δείχνουν πως το έχει αφήσει πίσω του, ο εργοδότης του κάνει ένα τραγικό λάθος. Τον αναγκάζει να ντυθεί με την κόκκινη στολή, λόγω γιορτών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι αναμνήσεις να ανέλθουν στην επιφάνεια και να ξεκινήσει ένα μακελειό που όμοιό του δεν έχουμε αντικρίσει ξανά.

P2 (2007)

Η Angela Bridges βρίσκεται εγκλωβισμένη στο υπόγειο parking  του επιπέδου Ρ2. Το αυτοκίνητο της δεν παίρνει μπροστά, το κινητό της δεν έχει σήμα και κανένας δεν φαίνεται τριγύρω για να τη βοηθήσει. Η απελπισία της χτυπάει κόκκινο και τότε εμφανίζεται ο φαινομενικά φιλικός Thomas που εργάζεται ως φύλακας στον χώρο εργασίας της. Σχετικά γρήγορα όμως, η Angela θα συνειδητοποιήσει πως δεν είναι αυτό που φαίνεται και ότι πρόκειται για ένα ψυχολογικά διαταραγμένο άτομο. Παραμονή Χριστουγέννων μάχεται για την επιβίωσή της με τον φόβο πως δεν θα ξαναδεί την οικογένειά της.

Black Christmas (1974)

Μια αδελφότητα θηλέων τρομοκρατείται από τα απειλητικά τηλεφωνήματα ενός αγνώστου.  Πριν καν προλάβουν να αντιληφθούν τι συμβαίνει, ο μυστηριώδης φαρσέρ εισβάλει κρυφά στο κτίριο και δολοφονεί τις νεαρές φοιτήτριες μία προς μία. Ένα θρίλερ για γερά στομάχια αφού οι σκηνές βίας είναι αρκετά ωμές. Η ταινία «Black Christmas» θεωρείται μια από τις πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών και ήταν εκείνη που ενέπνευσε το «Halloween» και το «Friday the 13th».

Silent Night, Bloody Night (1974)

Ένας νεαρός άντρας κληρονομεί μια έπαυλη, η οποία τη δεκαετία του ‘30 ήταν άσυλο φρενοβλαβών και άνηκε στον παππού του. Ο άντρας επιθυμεί να πουλήσει το σπίτι στους μυστηριώδεις κατοίκους του χωριού του, οι οποίοι θέλουν διακαώς να το αγοράσουν. Φαίνεται όμως πως κρύβεται κάποιο μυστικό πίσω από αυτή τους την προθυμία. Σύντομα, μια σειρά από παράξενα τηλεφωνήματα ταράζει την ηρεμία τους και ο πρωταγωνιστής βρίσκεται άθελα του στη μέση.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο