Φωτογραφία / Ιωάννης Πολατίδης

39ο River Party στο Νεστόριο Καστοριάς

Το μυστικό…το πήρε το ποτάμι!

Φωτογραφία / Ιωάννης Πολατίδης

Για 39η συνεχή χρονιά, συντροφεύει τα καλοκαίρια μας ένα θρυλικό φεστιβάλ. Ανάμεσα από τους πρόποδες του Γράμμου και στις όχθες του Αλιάκμονα, το Νεστόριο Καστοριάς σείεται υπό τον παλμό του μεγαλύτερου μουσικού και κατασκηνωτικού φεστιβάλ της Ελλάδας.

[widget id=”text-6″]

Το River Party είναι κάθε χρόνο ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του καλοκαιριού. Φυσικά, το μοτίβο είναι ίδιο και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει ο όρος φεστιβάλ. Μουσικές, ποτά, καπνοί και άγιος ο Θεός. Η μουσική γίνεται ένα με το χώρο και παίζει ασταμάτητα για ολόκληρα δωδεκάωρα. Οι κατασκηνωτές όλοι ένα σώμα. Δεν ξεχωρίζεις γνωστούς και φίλους. Είσαι απλά ένα κομμάτι του πάρτι. Ήχοι και χρώματα παίρνουν άλλες διαστάσεις και κυριεύουν το κορμί σου.

Στα διαφορετικά stages του River Party, δεν συνυπάρχουν απλώς διαφορετικοί καλλιτέχνες. Η ευρεία γκάμα των μουσικών επιλογών επιτρέπει στους επισκέπτες να ταξιδεύουν διαρκώς ανάμεσα σε διαφορετικά είδη μουσικής. Το πρόγραμμα, συχνά, έχει αναπάντεχες εναλλαγές, συμφύροντας μουσικές, που μπορεί να φαίνονται και αταίριαστες εκ πρώτης όψεως, εν τέλει, όμως, ο παλμός του River αφομοιώνει όλους τους ήχους σε μια μαγευτική μελωδία.

Φωτογραφία / Ιωάννης Πολατίδης

 

Φωτογραφία / Ιωάννης Πολατίδης

Τα τελευταία χρόνια βρίσκουν το River Party, συνεχώς, πιο ανανεωμένο. Περισσότερες μουσικές σκηνές, περισσότερες δραστηριότητες, περισσότερη επικοινωνία, περισσότερος κόσμος, περισσότερο party. Παιχνίδια, βουτιές απ’ τους βράχους, party που διαδέχονται το ένα το άλλο, ασταμάτητη μουσική, συνθέτουν την καθημερινότητα όσων διαμένουν στο camping.

Φωτογραφία / Ιωάννης Πολατίδης

Ο κόσμος των φεστιβάλ είναι μαγικός. Οι ώρες περνάνε αργά, σα να μη θέλει κάνεις να φύγει από εκεί. Και οι μέρες αποκτούν μια δική τους ρουτίνα, καθ’ όλα διαφορετική από την καθημερινότητά σου. Αυτό που κάνει ξεχωριστό το φεστιβάλ, όμως, είναι πως όταν βρίσκεσαι εκεί, δίπλα στο ποτάμι, νιώθεις κι εσύ σαν εκείνα τα πρώτα παιδιά του χωριού, που κατέβαιναν να κάνουν τα καλοκαιρινά τους πάρτι στο ποτάμι, ανάμεσα σε επιβλητικούς βράχους και δέντρα, γεννώντας τελικά την ιδέα του River Party.

Γίνεσαι ένα με το πλήθος και στριμώχνεστε μπροστά στο Stage. Η μουσική και ο καπνός σε συνεπαίρνουν και νιώθεις τον παλμό της συναυλίας να χτυπάει μέσα σου. Δε σκέφτεσαι τη μεσημεριανή βουτιά σου, ούτε την παρέα που γνώρισες προηγουμένως. Αδειάζεις τη μπύρα σου και αφήνεσαι στο πλήθος. Γι’ αυτό ήρθες. Αυτό είναι το River. Ελευθερία του κορμιού από τη σκέψη. Κουράζεσαι, ιδρώνεις, αποθεώνεις τον καλλιτέχνη σου. Πήγε 4:00. Βαριέσαι το dj πάρτι και πίνεις έξω από τη σκηνή μέχρι το πρωί. Ξημερώνει, μαζεύετε και φεύγεις. Φεύγοντας, αναρωτιέσαι ποιος θα μαζέψει όλα αυτά τα σκουπίδια και πώς θα περάσουν οι μέρες μέχρι το επόμενο.

Σβήνεις το τελευταίο τσιγάρο. Ανεβαίνεις στο ΚΤΕΛ και υπόσχεσαι να έρθεις και του χρόνου.

Φωτογραφία / Ιωάννης Πολατίδης

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Ιωάννη Πολατίδη, φίλο και επί σειρά ετών θαμώνα του φεστιβάλ, για την παραχώρηση των φωτογραφιών.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο