«Πρόβλημα του Ερντογάν αν δεν απελευθερωθούν οι βίζες» δήλωσε ο Γιούνκερ

Σε αρκετά αιχμηρές δηλώσεις προέβη ο πρόεδρος της Κομισιόν , Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνδιάσκεψη για την Ευρώπη στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με το ζήτημα  της απελευθέρωσης  της βίζας , την στιγμή που συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας . Ειδικότερα τόνισε πως «Εάν ο Ερντογάν αποφασίσει να αρνηθεί στους Τούρκους το δικαίωμα να ταξιδεύουν ελεύθερα στην Ευρώπη, τότε θα πρέπει να το εξηγήσει αυτό στον τουρκικό λαό. Θα είναι δικό του πρόβλημα, όχι δικό μου»

Παράλληλα προειδοποίησε πως η συμφωνία για το προσφυγικό θα πάψει να υφίσταται αν η Άγκυρα δεν τηρήσει τις συμφωνηθέντες δεσμεύσεις κυρίως σχετικά με την αλλαγή του ισχύοντος αντιτρομοκρατικού νόμου.«Έχουμε ορίσει κριτήρια για την απελευθέρωση της βίζας, υπάρχουν 72 και το 65 λέει ότι η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει τον αντιτρομοκρατικό νόμο.Δίνουμε μεγάλη σημασία στην εκπλήρωση αυτών των προϋποθέσεων. Αλλιώς αυτή η συμφωνία μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας δεν θα ισχύσει»

Ενώ σχετικά με την αποχώρηση του Τούρκου πρωθυπουργού και την συμφωνία ανέφερε πως «Υπολογίζουμε σε αυτό, το συμφωνήσαμε με την τουρκική κυβέρνηση και δεν μπορεί η παραίτηση του πρωθυπουργού να οδηγήσει στην αγνόησή συμφωνιών μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας».

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο