Ο ταλαντούχος συγγραφέας Χρήστος Τούβε στο Inzone.gr

Η συνάντησή μας στην παρουσίαση του βιβλίου του ‘Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια’ στο Makedonia Palace μου απέδειξε πως ο κύριος Χρήστος Τούβε εκτός από ταλαντούχος συγγραφέας και λάτρης της τέχνης που πρεσβεύει είναι και ένας εξαιρετικά ευγενής άνθρωπός. Το πρώτο του βιβλίο κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2014 και όπως μας αποκαλύπτει προετοιμάζει ήδη το δεύτερο. Απολαύστε τον.

1. Σε ποια ηλικία και με ποια αφορμή ξεκινά η ενασχόλησή σας με την συγγραφή?

Στην ηλικία των 12 ετών.Είχα το πρώτο μου παιδικό, ας μου επιτραπεί η έκφραση, ραντεβού.Θέλοντας να εντυπωσιάσω, δεν ήθελα να πάω με άδεια χέρια.Έτσι χωρίς να το σκεφτώ, πήρα ένα μολύβι και ένα χαρτί και έγραψα το πρώτο μου τραγούδι.Της άρεσε πολύ, εμένα ακόμη περισσότερο που ανακάλυψα τον κόσμο των λέξεων.

2. Πως αισθάνεστε που το βιβλίο σας θα κυκλοφορεί σε λίγες μέρες στη υπόλοιπη Ευρώπη και την Αμερική?

Αισθάνομαι δικαίωση .Αισθάνομαι χαρά και μεγαλύτερη ευθύνη.Όταν μεγαλώνει το καράβι, πρέπει ο Καπετάνιος του να μπορεί ν’ αποδεικνύει συνεχώς ότι έχει τον έλεγχο του.Όμως η ηρεμία, του ν’ αντιμετωπίσεις τις συνεχώς μεταβαλλόμενες εξελίξεις στη ζωή σου, είναι καλός οδηγός.

16

3. Πείτε μας λίγα λόγια για το πρώτο πνευματικό παιδί σας όπως το αποκαλείτε της Ζωής τα παράξενα παιχνίδια?

Είναι ένα ταξίδι που το ξεκινάς και δεν επιστρέφεις ποτέ ο ίδιος.Ένα εγχειρίδιο ζωής με πολλά στοιχεία ψυχολογίας που σε κάνει ν’ αναθεωρείς πρώτα απ’ όλα για το ίδιο σου τον εαυτό.Σε βάζει σε πειρασμό να κυνηγήσεις τα όνειρά σου, πριν η ζωή σε πετάξει έξω από το παιχνίδι της.

4. Γιατί προτιμήσατε την αυτο – έκδοση και δεν προβήκατε σε σύναψη συνεργασίας με κάποιον εκδοτικό οίκο? Μπορείτε να μας περιγράψετε συνοπτικά την διαδικασία?

Όταν έχεις στο μυαλό σου ένα οργανωμένο project δεν πρέπει να βασίζεσαι στις δυνάμεις άλλων. Προτίμησα την αυτο-έκδοση του βιβλίου γιατί βασίστηκα σε πρότυπα επιτυχημένων συγγραφέων του εξωτερικού, όπου η βιωσιμότητά τους έρχεται από τις πωλήσεις των βιβλίων τους .Η όλη διαδικασία δεν χωράει σε λίγες γραμμές. Αυτό-έκδοση σημαίνει, ότι τα κάνω όλα μόνος μου. Από τη συγγραφή, την επίτευξη συμφωνιών με βιβλιοπωλεία, τα κανάλια διανομής, τις παρουσιάσεις σε κάθε πόλη. Δεν σου χαρίζεται τίποτα και οι πόρτες ανοίγουν μόνο όταν και αν πετύχει αυτό που κάνεις .Διαφορετικά αντιμετωπίζεις πολλές και αντικειμενικές δυσκολίες. Η ουσία είναι όμως να μην τα παρατάς ακόμη και στο σημείο της αποτυχίας .Στην ώρα μηδέν, χτίζονται τα μεγαλύτερα επιτεύγματα σου, είτε ως άνθρωπος, είτε ως ιδιότητα ανεξαρτήτως χώρου δράσης.

5. Ποια θεωρείται πως είναι η συμβολή των social Media στην προώθηση του βιβλίου σας?

Τεράστια. Το viral marketing βοηθάει απίστευτα. Πρέπει να συνάδει όμως με τις πραγματικές σου δράσεις Δηλαδή το διαδίκτυο δίνει σε ανθρώπους το ερέθισμα να σε ψάξουν πιο εύκολα. Η επαγγελματική σου δράση όμως, δίνει υπόσταση και βάθος σε αυτό που κάνεις.

6. Οι παρουσιάσεις σας όπως και προσωπικά διαπίστωσα είναι εξαιρετικά επιτυχημένες και ο κόσμος σας στηρίζει. Πως βιώνει ένας δημιουργός την επαφή με το αναγνωστικό κοινό?

Ο καθένας την βιώνει με το δικό του τρόπο.Προσωπικά, όταν ένας άνθρωπος διασχίζει μία απόσταση για να έρθει στο χώρο που παρουσιάζω και ξοδεύει χρήματα για να προμηθευτεί το πνευματικό μου παιδί, το σέβομαι και το εκτιμώ.Η ευγένεια και η ταπεινότητα δεν διδάσκονται εύκολα.Όμως αν δεν τις έχεις σαν αρχές μέσα σου, οτιδήποτε ανεβαίνει μπορεί να κατέβει.Η κάθε ιδιότητα αντιπροσωπεύεται από έναν άνθρωπο.Όσο ουσιώδης ή ανούσιος είναι αυτός, τόσο εκκωφαντική ή αθόρυβη γίνεται η ιδιότητά του.

7. Γιατί επιλέξατε να χρησιμοποιήσατε δύο υπαρκτά πρόσωπα ως κεντρικούς χαρακτήρες στην ιστορία σας?

Γιατί οτιδήποτε είναι αληθινό έχει αξία.Όταν έχεις μάθεις το αληθινά, πως μπορείς να κάνεις πίσω;

8. Υπάρχουν σκέψεις για την συγγραφή ενός νέου βιβλίου?

Φυσικά. Ο τίτλος έχει αποφασιστεί όπως και η δομή του.Το περιεχόμενο του είναι σχεδόν έτοιμο.Όταν έρθει η ώρα θα βγει στην επιφάνεια.Προς το παρόν συνεχίζουμε ακάθεκτοι με ‘Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια’, γιατί έχουν πολύ δρόμο ακόμα.

*Για πιο άμεση επαφή τον συγγραφέα και αγορά του βιβλίου του μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του www.xristostouve.gr , την σελίδα του στο Facebook https://www.facebook.com/Xristos-Touve-669875983070795/?pnref=story καθώς και το Instagram. (xristos_touve)

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο