Μία πρωτοβουλία των φοιτητών ιατρικής του ΑΠΘ για τους πρόσφυγες

Μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία πήραν οι φοιτητές της ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Οι φοιτητές ανέλαβαν δράση, ώστε να συγκεντρώσουν τρόφιμα και άλλα αναγκαία πράγματα για την επιβίωση των προσφύγων που βρίσκονται στην πόλη μας. Δείτε παρακάτω την ανακοίνωσή τους:

“Την Πέμπτη 17/09/2015 στις 11πμ-7μμ σας καλούμε να συνεισφέρετε στη συλλογή των απαραίτητων ειδών που θα διανεμηθούν στους πρόσφυγες στα Κτελ Μακεδονίας. Η συλλογή θα πραγματοποιηθεί έξω από το Κυλικείο της Ιατρικής Σχολής. Είδη που είναι απαραίτητα είναι τα εξής:
Τρόφιμα:Μικρά μπουκάλια νερό, χυμούς, κρακεράκια,μπισκότα,φρυγανιές,κριτσίνια,κρουασάν,γάλα σε σκόνη,γάλα εβαπορέ ή μακράς διαρκείας,σοκολάτες.
Είδη υγιεινής: Σακούλες σκουπιδιών,Σαμπουάν,Σαπούνια,Οδοντόβουρτσες, Οδοντόκρεμες, Χαρτί υγείας, Σκόνη για πλύσιμο στο χέρι, μωρομάντηλα, σερβιέτες, πάνες για μωρά, αντισηπτικά μαντηλάκια.
Φαρμακευτικό υλικό : γάζες, βαμβάκια, αντιισταμινικές κρέμες γενικής χρήσεως( χωρίς κορτιζόνη) , ιώδιο, οξυζενέ, γάντια μιας χρήσεως, αναλγητικά και αντιπυρετικά φάρμακα.
Είδη ένδυσης: γυναικεία-αντρικά και παιδικά ρούχα, κυρίως ζεστά (λόγω του οτι ο καιρός κρυώνει,ωστόσο όλα είναι ευπρόσδεκτα), αθλητικά παπούτσια,γαλότσες, αδιάβροχα,ομπρέλες (ή πλαστικές σακούλες σκουπιδιών μεγάλες που μπορούν να χρησιμεύσουν ως αδιάβροχα).
Επιπλέον : κουβέρτες, σλιπινγκ μπαγκς. 
Για όποιον δε θέλει ή δεν μπορει να διαθέσει κάτι από τα παραπάνω , υπάρχει η δυνατότητα της οικονομικής συνεισφοράς με “δωρεά” 50 λεπτών, 1-2 ευρώ ( ή και λιγότερο ).”

http://www.facebook.com/events/1470776326561157/

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο