Εγκρίθηκε η προσωρινή διατήρηση ελέγχων σε κάποια σύνορα της Σένγκεν

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε την Πέμπτη (12-5-2016) κατόπιν προτροπής της Κομισιόν, τη συνέχιση προσωρινών ελέγχων σε κάποια εσωτερικά σύνορα της Σένγκεν εξαιτίας «εξαιρετικών περιστάσεων» όπως τις χαρακτήρισαν.

Το Συμβούλιο προτείνει σε πέντε κράτη και ειδικότερα την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Δανία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία να διατηρήσουν ελέγχους σε κάποια  εσωτερικά σύνορα για έξι ακόμη μήνες. Πιο συγκεκριμένα η Αυστρία, στα Αυστρο-Ουγγρικά και τα Αυστρο-Σλοβενικά χερσαία σύνορα, η Γερμανία, στα Γερμανο-Αυστριακά χερσαία σύνορα , η Δανία, στους Δανικούς λιμένες στους οποίους εκτελούνται δρομολόγια οχηματαγωγών πλοίων προς τη Γερμανία και στα Δανό -Γερμανικά χερσαία σύνορα. Παράλληλα η Σουηδία, στους Σουηδικούς λιμένες στη νότια και τη δυτική αστυνομική περιφέρεια και στη γέφυρα του Öresund και η Νορβηγία, στους Νορβηγικούς λιμένες στους οποίους εκτελούνται δρομολόγια οχηματαγωγών πλοίων προς τη Δανία, τη Γερμανία και τη Σουηδία.

Βέβαια πρέπει να επισημανθεί πως προτού εφαρμοστούν οι συγκεκριμένοι έλεγχοι τα κράτη πρέπει να ανταλλάξουν απόψεις με το αντίστοιχο γειτονικό ώστε  να εξασφαλιστεί πως οι έλεγχοι των συνόρων δεν  θα επεκτείνονται σε σημεία που δεν είναι απαραίτητο.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο