Γέρε χρόνε φύγε τώρα…

2017, μία ακόμη χρονιά που φεύγει, φορτωμένη με καλές και κακές στιγμές. Και συνήθως ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας του απολογισμού. Εσύ επιλέγεις τι κρατάς ως ανάμνηση και τι διώχνεις. Σημασία έχει ότι ο νέος χρόνος είναι μπροστά μας και δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία για να αρχίσεις να πραγματοποιείς τους στόχους σου. Και φυσικά πώς μπορείς να πραγματοποιήσεις τους στόχους αν δεν βελτιώσεις αρχικά τον εαυτό σου; Σου ακούγεται περίεργο και δύσκολο αλλά αν είσαι εσύ πραγματικά καλά, τότε σίγουρα θα πετύχεις πιο εύκολα τους στόχους σου.

1) Έλα σε επαφή και άκουσε αυτό που σου ζητάει το σώμα σου και η ψυχή σου.
Είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό από να πηγαίνεις στο γυμναστήριο. Βρες αυτό που πραγματικά σε χαλαρώνει και σε κάνει να ξεφύγεις , να ηρεμείς και να ξεκουράζεσαι τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

2) Βελτίωσε και διεύρυνε τις γνώσεις σου.
Δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουμε να έχουμε τη δίψα για μάθηση. Κάθε μέρα μας δίνει και κάτι καινούργιο. Προσπάθησε να ακούς όσο πιο πολύ μπορείς. Συνέχισε να εκπαιδεύεις τον εαυτό σου. Η γνώση είναι ένα από τα σημαντικότερα όπλα που μπορείς να αποκτήσεις μόνος σου.

3) Δώσε βοήθεια σε όσους το χρειάζονται.
Σίγουρα για κάποιον που έχει τη δυνατότητα είναι πολύ όμορφο να βοηθά οικονομικά συνανθρώπους του που το έχουν ανάγκη. Αλλά ευτυχώς μπορούμε όλοι να προσφέρουμε βοήθεια με ποικίλους τρόπους χωρίς να χρειάζονται απαραίτητα τα χρήματα. Ο εθελοντισμός είναι ένας άλλος τρόπος καθώς και πολλοί άλλοι που μπορεί να συνεισφέρει ο καθένας από εμάς. Επίσης σημαντικό είναι , να βλέπεις και να αντιλαμβάνεσαι αν οι δικοί σου άνθρωποι, η οικογένειά σου, οι φίλοι σου χρειάζονται τη βοήθειά σου, ας μην βλέπουμε πάντα μακριά, αλλά ξεκινώντας από δίπλα μας. Μη φοβηθείς να δείξεις ότι είσαι πάνω από όλα άνθρωπος.

4) Αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στην οικογένειά σου και στους φίλους σου.
Οι απαιτητικοί ρυθμοί εργασίας σίγουρα περιορίζουν τον ελεύθερο χρόνο του σύγχρονου ανθρώπου. Ωστόσο σήμερα έχει προστεθεί ένας επιπλέον παράγοντας που περιορίζει τις ανθρώπινες σχέσεις και δεν είναι άλλος από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προσπάθησε όσο μπορείς να έχεις άμεση επικοινωνία με τους ανθρώπους σου και μην επαναπαύεσαι σε αυτήν την ευκολία που σε ωθεί στην απομόνωση πριν να το καταλάβεις .

5) Μη σταματάς να προκαλείς τον εαυτό σου.
Σε όποια περίοδο της ζωής σου και αν βρίσκεσαι μη σταματήσεις να θέτεις τον εαυτό σου σε νέες προκλήσεις, ανεξάρτητα από το πόσο επιτυχημένος είσαι σε ό, τι και αν κάνεις. Συνέχισε το ταξίδι σου και ακόμη και αν έχεις φτάσει στην κορυφή, θυμήσου πως η κορυφή δεν είναι ποτέ μία. Πίσω από την κορυφή του βουνού που έχεις καταφέρει να ανέβεις μπορεί να κρύβεται μία οροσειρά. Εσύ θα μείνεις μόνο στη πρώτη κορυφή;

Το 2018 είναι μπροστά σου ανεκμετάλλευτο. Μη χάνεις χρόνο. Και μην ξεχνάς :

‘ Η αυτοπεποίθηση είναι το πρώτο μυστικό της επιτυχίας’

Ralph Waldo Emerson

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο