Βαρέλι δίχως πάτο!

Γράφει ο Θανάσης Κυριακού

Αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο 1,5 χρόνο στον ελληνικό αθλητισμό και κυρίως στον χώρο του ποδοσφαίρου είναι μαγικά πραγματικά. Τα σκάνδαλα για στημένους αγώνες, ορισμούς διαιτητών, την κάρτα υγείας (η λίστα είναι πραγματικά τεράστια) ήταν ήδη γνωστά και κανένας δεν έπεσε από τα σύννεφα όταν στην ουσία δημοσιοποιήθηκαν. Βέβαια όλα αυτά πήραν άλλη τροπή στις 2 Μαρτίου του 2016 όταν και συμπληρώνονταν το 85ο λεπτό της αναμέτρησης κι ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Παππάς δεν δίνει πέναλτι στην ανατροπή του Ρόμπερτ Μακ από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Στέφανο Καπίνο.

Το γεγονός ότι εμμένω στην συγκεκριμένη ημερομηνία και λεπτό δεν είναι τυχαίο καθώς από εκείνη την στιγμή με την είσοδο των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ως αντίδραση και το έξαλλο διάγγελμα του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, άλλαξαν οι ισορροπίες και τα δρώμενα. «Ξηλώθηκαν» από τις θέσεις τους οι περισσότεροι που δημιούργησαν σκάνδαλα από ΕΠΟ και διαιτησία, με την τελευταία μάλιστα να δείχνει αρκετά καλύτερη εικόνα έχοντας καταφέρει σαφέστατα περισσότερο μοιρασμένα σφυρίγματα και να μην υπάρχει ξεκάθαρη εύνοια προς μία και μόνο ομάδα.

Εδώ όμως έρχεται το παράδοξο στην όλη κατάσταση καθώς παρότι έγιναν όλα τα ανωτέρω η ατμόσφαιρα παραμένει έκρυθμη και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Ο Ολυμπιακός ευρισκόμενος σε δυσμενή θέση με τις υποθέσεις εναντίον του να πληθαίνουν έχει χάσει την επικοινωνιακή του στιβαρότητα και προσπαθεί με ξεσπάσματα να αποδείξει ότι δεν έχει σχέση με όσα του προσάπτουν και πως για όλα φταίει ο ΠΑΟΚ κι ο Σαββίδης. Στον αντίποδα η ΑΕΚ προσπαθεί να βρει πάτημα από μεμονωμένα σφυρίγματα για να καλύψει τις αστοχίες στον σχεδιασμό της φετινής σεζόν ενώ στον Παναθηναϊκό τα προβλήματα σε οικονομικό κι οργανωτικό επίπεδο είναι τεράστια και οι επιθέσεις τους μέσω των media που ελέγχει ο κ. Αλαφούζος και των ανακοινώσεων της ΠΑΕ έχουν ξεφύγει από κάθε όριο.

Και κάπου εδώ έρχεται ο ΠΑΟΚ…ένας ΠΑΟΚ που ξεκίνησε την ανατροπή της προηγούμενης κατάστασης (την οποία και πλήρωσε με το -3) και που είχε να διαχειριστεί αρκετές κρίσεις στο εσωτερικό του αλλά και την ταμπέλα του χαλίφη που προσπαθούν αναίτια να του «κολλήσουν».

Όλο αυτό το χάος οδήγησε στα χθεσινά γεγονότα με τον τραυματισμό του προπονητή του ΠΑΟΚ από αντικείμενο στο κεφάλι και την οριστική διακοπή του αγώνα, αλλά αντί να πρυτανεύσει η λογική και να εκτονωθεί η κατάσταση αυτά που γίνονται είναι τραγελαφικά!!! ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τα στελέχη τους προβαίνουν σε δηλώσεις απείρου κάλους κάνοντας λόγο για θέατρο και υποκρισία, προσπαθούν να αποδείξουν ότι το σκηνικό ήταν στημένο, ότι το κουτάκι ήταν άδειο και ούτε καθ εξής…και όλα αυτά την ώρα που οι γιατροί του έκαναν ράμματα και λίγο αργότερα του πρότειναν λόγω διάσεισης την διανυκτέρευση στο νοσοκομείο.

Με λίγα λόγια, αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο.. αλλά δεν είναι ούτε καν οίκος ανοχής, γιατί εκεί τουλάχιστον υπάρχουν κανόνες και όρια στην συμπεριφορά τα οποία και τηρούνται. Αντιθέτως, οι περισσότερες ομάδες επενδύουν στο χάος, στην δημιουργία εντυπώσεων και κυρίως στην μεταφορά ευθυνών αλλού έτσι ώστε να δυναμιτίσουν το κλίμα και να αποσυντονίσουν την κοινή γνώμη. Για το χθεσινό γεγονός, ευθύνεται ξεκάθαρα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η απαράδεκτη στάση της το προηγούμενο διάστημα η οποία έδιωξε τους περισσότερους οπαδούς της ομάδας από το γήπεδο αλλά φρόντισε όσοι έρθουν να είναι έτοιμοι για πόλεμο. Για τα υπόλοιπα όμως φέρουν συνολικά ευθύνη ΟΛΕΣ οι ΠΑΕ και φυσικοί εκφραστές τους. Αυτοί δημιούργησαν αυτό το κλίμα και σε καμία περίπτωση δεν έκαναν κάτι να το αλλάξουν..

Αντιθέτως όμως, συνεχίζουν να δημιουργούν απαράδεκτες εντυπώσεις και να επενδύουν σε παραμύθια για χαλίφηδες…Και όσο συνεχίζουν να διατηρούν αυτή την στάση τόσο θα βαθαίνει ο πάτος που έχει περιέλθει το ποδόσφαιρο της χώρας και θα υποβαθμίζεται το προϊόν… όποιο κι αν είναι αυτό που έχει παραμείνει δηλαδή….

ΥΓ: Σοβαρό προϊόν χωρίς διάλογο και λογική δεν μπορείς να δημιουργήσεις. Το χειρότερο είναι ότι οι περισσότεροι προσπαθούν να προασπίσουν μικροσυμφέροντα και δεν έχουν μακροπρόθεσμες βλέψεις, οπότε αδυνατούν να καταλάβουν την ζημιά που προξενούν πρώτα στους ίδιους τους, τους εαυτούς και μετέπειτα στον ελληνικό ποδόσφαιρο..

ΥΓ 2: Το δεδικασμένο που δημιουργήθηκε πριν λίγες μέρες και πέρασε στα ψιλά είναι τρομακτικό. Μιλάμε στην πράξη για παραδοχή τραμπουκισμού σε διαιτητές και παρατηρητές, παρουσία μπράβων και οπαδών στα αποδυτήρια στο ημίχρονο της αναμέτρησης η οποία τιμωρήθηκε μόλις με πρόστιμο και μία αγωνιστική. Νομίζω είναι εύκολα αντιληπτό τι θέλω να πω….

ΥΓ 3: Τελικά ο μόνος που είχε αξιοπρέπεια και παραδέχτηκε το λάθος του ήταν ο επόπτης του τελικού κ. Καλφόγλου. Οι υπόλοιποι συνεχίζουν το έργο τους κανονικά…

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο