Ένα βράδυ στα πάρτυ του ΑΠΘ

Είμαι 3ο έτος στο Πανεπιστήμιο και η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν τόλμησα να μείνω σε ένα από τα πολυδιαφημιζόμενα πάρτυ του ΑΠΘ πάνω από 10 λεπτά. Ίσως έφταιγε η ατμόσφαιρα γεμάτη ελαφριά ναρκωτικά, τα λοφακια με μπύρες στο πάτωμα , η ιδεολογική απόκλιση με τους διοργανωτές ακόμα κι η έλλειψη καλής παρέας. Την προηγούμενη Παρασκευή όμως, αποφάσισα να ξεπεράσω τις προσωπικές προκαταλήψεις και να επισκεφτώ όλα τα πάρτυ που διοργανώνονταν στο campus. Από το ρεμπέτικο γλέντι της ΣΘΕ, στην κτηνιατρική, στο κυλικείο της οδοντιατρικής και τέλος στο Πολυτεχνείο.

Εφόσον είχαμε πιει το απαραίτητο κρασί στα γνωστά στέκια της Ροτόντας ξεκινήσαμε το μικρό μας ταξίδι. Πρώτη στάση το ρεμπέτικο γλέντι στην ΣΘΕ. Η πρώτη μου σκέψη είναι ότι η ατμόσφαιρα είναι αρκετά καλή. Το να βλέπεις το Πανεπιστήμιο γεμάτο νέους και νέες που έχουν καλή διάθεση να περάσουν όμορφα σε αναθαρρεύει. Η διαμονή μας εκεί σύντομη….

Επόμενη στάση το πάρτυ έξω από την Κτηνιατρική. Αυτή την φορά χορέψαμε σε ήχους RnB και Hip Hop. Τα πράγματα πολύ πιο ήρεμα από την πρώτη στάση. Ο κόσμος ήταν ελάχιστος. Αργότερα έμαθα ότι ήταν πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης γνωστής ακροαριστερής παράταξης. Αυτό ίσως έπαιξε ρόλο στην μειωμένη προσέλευση του κόσμου.

Φεύγοντας με γοργούς ρυθμούς από τα ήπια βρεθηκαμε στο κυλικείο της οδοντιατρικής. Η μουσική αρκετά καλή. Τα Pop κομμάτια διέπουν το πάρτυ. Η κοσμοσυρροή είναι απίστευτη, ενώ έχουμε συναντήσει σχεδόν όλους τους συμφοιτητές μας. Τα λοφακια από τις μπύρες στο πάτωμα έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις με συνέπεια ένα παιδί από την παρέα να βρίσκεται, σε μια άτυχη στιγμή, μέσα σε ένα από αυτά. Μετά από αρκετή ώρα παραμονής εκεί αλλά και ώθησης από μια φιλική παρέα αποφασίσαμε να συνεχίσουμε.

Τελευταία στάση…….το Πολυτεχνείο. Αν πριν στο κυλικείο της οδοντιατρικής πίστευα ότι υπήρχε κοσμοσυρροή, στο Πολυτεχνείο μιλάμε για μια τελείως πιο έντονη κατάσταση. Δεν μπορούσες να σταθείς κάπου και να μην ακουμπάς από κάποια πλευρά έναν άγνωστο. Στην ατμόσφαιρα υπήρχε ένα σύννεφο ασύγκριτο με οτιδήποτε άλλο έχω δει. Τα λοφακια με τις μπύρες ήταν αναρίθμητα ,ενώ παράμερα υπήρχαν άτομα που σε μια έντονη κατάσταση έσπαγαν και διέλυαν τελειωμένα γυάλινα μπουκάλια ποτού. Η μουσική ότι πιο underground και εναλλακτικό έχω ακούσει. Παρέμεινα ένα σύντομο χρονικό διάστημα εκεί και στην συνέχεια πήρα τον δρόμο της επιστροφής.

Στην ερώτηση που μου έκαναν την επόμενη μέρα και είμαι σίγουρη πως έχετε κι εσείς οι αναγνώστες για το αν τελικά μου άρεσε, η απάντηση είναι μια: Με καλή παρέα όπου και να πας θα περάσεις καλά. Όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα μουσικών επιλογών και αισθητικής . Το μόνο ίσως που θα έπρεπε να εξασφαλιστεί τόσο από τους διοργανωτές όσο και από τους συμμετέχοντες είναι η προστασία του χώρου του Πανεπιστημίου και η καθαριότητα μετά το πέρας της κάθε εκδήλωσης.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο