ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Bill Gates

Σαν σήμερα γεννήθηκε, το 1955, ο Αμερικανός προγραμματιστής υπολογιστών, Bill Gates. 

Ο Bill Gates, συνιδρυτής της Microsoft, επιχειρηματίας, επενδυτής και προγραμματιστής, θεωρείται σήμερα ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Σύμφωνα με στοιχεία του περιοδικού Forbes, η περιουσία του Gates σήμερα ξεπερνά τα 86,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Technology is just a tool. In terms of getting the kids working together and motivating them, the teacher is the most important.

Το πραγματικό του όνομα είναι William Henry Gates, ενώ Bill είναι το όνομα του πατέρα του. Το 1968, σε ηλικία 13 ετών, φοιτά στο ιδιωτικό σχολείο Lakeside όπου και έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το 1973 ο Gates εγγράφεται στη Νομική και τη Μαθηματική Σχολή του Harvard, αλλά για άλλη μια φορά τον κέρδισε το Κέντρο Πληροφορικής του Πανεπιστημίου.

2 χρόνια αργότερα, το 1975, ιδρύει τη Microsoft μαζί με το φίλο και συνεργάτη του, Paul Allen. Η εταιρία γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη και σύντομα έγινε η μεγαλύτερη εταιρία λογισμικού ηλεκτρονικών υπολογιστών παγκοσμίως. Τον Ιούνιο του 2008, ο Bill Gates άφησε τη Microsoft και αφοσιώθηκε στο φιλανθρωπικό έργο του ιδρύματος “Bill and Melinda Gates Foundation”, που ίδρυσε ο ίδιος, με σκοπό την καταπολέμηση ασθενειών στον Τρίτο Κόσμο.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο