Νόαμ Τσόμσκι και «Ρέκβιεμ για το Αμερικάνικο Όνειρο»

O Νόαμ Τσόμσκι ένας από τους πιο γνωστούς και ενεργούς διανοούμενους της εποχής μας: γλωσσολόγος, φιλόσοφος , γνωστικός επιστήμων, ιστορικός, κοινωνιολόγος, πολιτικός αναλυτής και ακτιβιστής, καθηγητής Πανεπιστημίου και συγγραφέας, συμμετέχει στη παγκόσμια δράση για παραπάνω από έξι δεκαετίες.
Στην ταινία Ρέκβιεμ για το Αμερικάνικο Όνειρο, μας δίνει μία αιχμηρή και ολοκληρωμένη ανάλυση της σύγχρονης οικονoμικοπολιτικής κρίσης στην Αμερική. Μέσα από το λόγο του, αναδεικνύει 10 κομβικά σημεία που συνέβαλλαν στην κατάλυση του κράτους κοινωνικής ευθύνης από τις πολυεθνικές εταιρείες και τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Το ντοκιμαντέρ «Ρέκβιεμ για το Αμερικάνικο Όνειρο», σε σκηνοθεσία των Peter Hutchison, Kelly Nyks, Jared Scott, για τον Νόαμ Τσόμσκι, θα προβληθεί την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στις 20:00. Στην Αθήνα η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο και στη Θεσσαλονίκη, στην Αίθουσα «Σταύρος Τορνές».

Μετά την προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο, θα διεξαχθεί συζήτηση με τον Νίκο Λέανδρο, καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και τον Δάνη Κουμασίδη, διδάκτωρ φιλοσοφίας και συγγραφέα. Ενώ θα κληρωθούν βιβλία του Τσόμσκι από τις εκδόσεις Άγρα και Κέδρος.

Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ
Θεσσαλονίκη (ειδική τιμή): 5 ευρώ

Η ταινία επαναπροβάλλεται την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο Δαναός στην Αθήνα, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα προβάλλεται καθημερινά από τις 25 Φεβρουαρίου
σε αίθουσα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο