Journalists.Authors.Photographers: Join our crew!

Εάν είσαι φοιτητής και ασχολείσαι με το γράψιμο ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά, εάν σπουδάζεις δημοσιογραφία, εάν ασχολείσαι με την φωτογραφία τότε διεκδίκησε μία θέση στο InZone και ανάδειξε το ταλέντο σου!

Τι είναι το inzone.gr


Το inzone.gr είναι μία ιστοσελίδα που λειτουργεί για έναν και πλέον χρόνο με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Δίνει την ευκαιρία σε νέους, κατ’ εξοχήν φοιτητές, να προβάλλουν την ελληνική και διεθνή πραγματικότητα μέσα από το δικό τους πρίσμα, βάζοντας στο επίκεντρο τις πρωταρχικές αρχές της αλήθειας, της έρευνας, της ισηγορίας και της καθολικής πληροφόρησης. Βασικοί άξονες της θεματολογίας αυτού του νεανικού portal είναι η Πολιτική, η Κοινωνία, ο Πολιτισμός και οι Νέοι.

Αυτό που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, είναι ότι όλοι συμμετέχουν εθελοντικά σ’ αυτό το νεανικό portal. Για εμάς το inzone.gr δεν είναι επάγγελμα, αλλά μία μορφή έκφρασης και δημιουργίας.

 

Γιατί να γίνεις αρθρογράφος


 • Θα εξελίξεις τις ικανότητές σου, στην έρευνα και τη συγγραφή άρθρων.
 • Θα γίνεις μέλος μιας μεγάλης ομάδας νέων.
 • Μέσα από την αλληλεπίδραση με άλλα άτομα, τα οποία είναι σχετικά με τον χώρο της δημοσιογραφίας, θα καταφέρεις να αποκτήσεις γνώσεις και εμπειρία σ’ αυτόν τον χώρο.
 • Θα έχεις μία πολύ καλή προϋπηρεσία για το βιογραφικό σου. Ανεξάρτητα απ’ τις σπουδές σου, η συμμετοχή σε ομάδες πάντα μετράει θετικά.
 • Θα μάθεις να χειρίζεσαι το WordPress και τις βασικές αρχές των Social Media.
 • Δεν είμαστε επαγγελματίες, όμως αυτό που είναι βέβαιο ότι με την εμπειρία μας και την όρεξη που μας χαρακτηρίζει θα σε βοηθήσουμε να εξελιχθείς και να ανακαλύψεις μία πτυχή του εαυτού σου που δεν φανταζόσουν. Κι εσύ θα βοηθήσεις εμάς, θα μας δώσεις μία νέα οπτική που σίγουρα θα μας οδηγήσει στην βελτίωσή μας.
 • Αν σε ενδιαφέρει ο χώρος της δημοσιογραφίας, της φωτογραφίας κοκ τότε να είσαι σίγουρος πως είσαι στο σωστό μέρος για να αναπτύξεις τις ικανότητές σου, να αναδειχθείς, να αποκτήσεις τα κατάλληλα εφόδια και τις κατάλληλες γνωριμίες.

 

Γιατί χρειαζόμαστε φωτογράφους


Κάθε ιστοσελίδα πρέπει να παράγει και να δημοσιεύει πρωτογενές υλικό. Στην προσπάθεια μας αυτή, χρειαζόμαστε:

 • Άτομα για την κάλυψη συνεντεύξεων
  Η ιστοσελίδα μας οργανώνει συχνά συνεντεύξεις με ηχηρά ονόματα τόσο από τον χώρο της πολιτικής, όσο και από τον χώρο της τέχνης. Για το λόγο αυτό χρειαζόμαστε φωτογράφους που μπορούν να καλύψουν τις συνεντεύξεις είτε σε επίπεδο φωτογραφιών είτε σε επίπεδο οπτικοακουστικής συνέντευξης.
 • Άτομα για φωτορεπορτάζ/κάλυψη events
  Μία εικόνα, χίλιες λέξεις λένε οι Κινέζοι κι έχουν δίκιο! Πολλές φορές, σ’ ένα άρθρο ή σε μία είδηση η φωτογραφία είναι πολύ πιο σημαντική από το κείμενο. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα «δίκτυο» φωτογράφων απ’ όλη την Ελλάδα που θα μπορεί να αποθανατίζει με τον φακό τα μεγαλύτερα γεγονότα ή κοινωνικές εκδηλώσεις. Για παράδειγμα συναυλίες, πορείες, προσφυγικό, gay pride, διαδηλώσεις, παραλίες, ταξίδια κοκ.
 • Άρθρα φωτογραφίας
  Ο κόσμος της φωτογραφίας είναι υπέροχος κι εμείς χρειαζόμαστε κάποιον που θα μπορεί να τον αναδείξει. Έτσι, έχουμε ανάγκη από άτομα που έχουν σχέση με την τέχνη της φωτογραφίας και θα μπορούσαν να γράφουν άρθρα (π.χ. φωτογραφίες ενός καλλιτέχνη με λεζάντα και πρόλογο).

Φυσικά, τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν στους ίδιους τους φωτογράφους. Ακόμη, κάθε φωτογραφία που αναρτάται στην ιστοσελίδα θα έχει τ’ όνομα και τα στοιχεία του εκάστοτε φωτογράφου. Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι η κατοχή DSLR φωτογραφικής μηχανής.

 

Τι ζητάμε


 • Τουλάχιστον 2 άρθρα τον μήνα

 • Συνέπεια & Υπευθυνότητα

 • Δημιουργικότητα

 • Συνεργασία

 • Καλή διάθεση

 • Ομαδικότητα

 • Ανάληψη πρωτοβουλιών

 

Περισσότερες πληροφορίες


Η βασική ομάδα του InZone βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, υπάρχουν όμως αρθρογράφοι σε πολλές ακόμη πόλεις της Ελλάδας. Επιδιώκουμε, όμως, να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο το «δίκτυό» μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ο κάθε αρθρογράφος επιλέγει μόνος του τη θεματολογία του. Συνήθως υπάρχει κάποια προτεινόμενη θεματολογία ή κάποιες κατευθυντήριες γραμμές, αλλά την τελική απόφαση έχει ο εκάστοτε αρθρογράφος.

Αυτή την στιγμή το νεανικό portal έχει τις εξής κατηγορίες: Stories (Editorials πολιτικού & κοινωνικού περιεχομένου), Prisma (απόψεις νέων ανθρώπων πάνω σε διάφορα θέματα), Agenda (Οι κοινωνικές εκδηλώσεις και γενικότερα η κοινωνική ζωή της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας), Culture (Τέχνη, Κινηματογράφος, Φωτογραφία), Psychology (Ψυχολογία), Εὖ ζῆν (Αθλητισμός, Υγεία).

Μπορείς ακόμη να αναλάβεις συνεντεύξεις από αγαπημένα σου πρόσωπα, απ’ όλους τους χώρους. Αν δεν σε καλύψαμε, τότε μη διστάσεις να μας προτείνεις κάτι νέο που σε εκφράζει και θα ήθελες να αναλάβεις.

Αυτό που μας ενδιαφέρει κατά κύριο λόγο είναι η ΣΥΝΕΠΕΙΑ. Ψάχνουμε άτομα που μπορούν και θέλουν να γίνουν μέλη της ομάδας μας. Χρειαζόμαστε άτομα σοβαρά και υπεύθυνα, στα οποία να μπορούμε να βασιστούμε. Υπό αυτή την έννοια υπάρχει μία μορφή δέσμευσης. 

 

Η διαδικασία


 1. Μπορείς να συμπληρώσεις την έτοιμη φόρμα εδώ    ή
 2. Nα στείλεις μήνυμα με κάποια βασικά στοιχεία σου, την επιλογή της θεματολογίας που σε ενδιαφέρει και ένα κείμενο 300-400 λέξεων στο author@inzone.gr
Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο