Ασχολείσαι με την αρθρογραφία; Γράψε τι συμβαίνει στην πόλη

Εάν είσαι νέος που ασχολείται με το γράψιμο ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά, εάν ενδιαφέρεσαι για την επικαιρότητα, έχεις άποψη και παίρνεις θέση, τότε διεκδίκησε μία θέση στο InZone και ανάδειξε την προσωπικότητα σου!

 

Τι είναι το inzone.gr


Το InZone.gr είναι μία ιστοσελίδα, που λειτουργεί για δύο και πλέον χρόνια, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Δίνει την ευκαιρία σε νέους, κατά κύριο λόγο φοιτητές, να προβάλλουν την ελληνική και διεθνή πραγματικότητα μέσα από το δικό τους πρίσμα, βάζοντας στο επίκεντρο τις θεμελιώδεις αρχές της αλήθειας, της έρευνας, της ισηγορίας και της καθολικής πληροφόρησης. Βασικοί άξονες της θεματολογίας αυτού του νεανικού portal είναι η Πολιτική, η Κοινωνία, ο Πολιτισμός και οι Νέοι.

Στο InZone όλοι συμμετέχουν εθελοντικά. Για εμάς δεν είναι επάγγελμα, αλλά μία μορφή έκφρασης και δημιουργίας.

 

Agenda


Σε μια φοιτητούπολη γεμάτη ζωή, σαν τη Θεσσαλονίκη, κάθε μέρα συμβαίνει κάτι ξεχωριστό. Δρώμενα, νέα και προτάσεις γεμίζουν την Agenda μας, χάρη στους αεικίνητους αρθρογράφους μας. Αν ενδιαφέρεσαι για την πόλη μας και σου αρέσει συνέχεια να ψάχνεσαι για νέα ενδιαφέροντα μπες στην ομάδα μας και μοιράσου το πάθος μας για ό,τι συναρπαστικό συμβαίνει εδώ και τώρα!

 

Γιατί να γίνεις αρθρογράφος


 • Θα εξελίξεις τις ικανότητές σου, στην έρευνα και τη συγγραφή άρθρων.
 • Θα γίνεις μέλος μιας μεγάλης ομάδας νέων.
 • Μέσα από την αλληλεπίδραση με άλλα άτομα, τα οποία είναι σχετικά με τον χώρο της δημοσιογραφίας, θα καταφέρεις να αποκτήσεις γνώσεις και εμπειρία σ’ αυτόν τον χώρο.
 • Θα έχεις μία πολύ καλή προϋπηρεσία για το βιογραφικό σου. Ανεξάρτητα απ’ τις σπουδές σου, η συμμετοχή σε ομάδες πάντα μετράει θετικά.
 • Θα μάθεις να χειρίζεσαι το WordPress και τις βασικές αρχές των Social Media.
 • Δεν είμαστε επαγγελματίες, όμως αυτό που είναι βέβαιο ότι με την εμπειρία μας και την όρεξη που μας χαρακτηρίζει θα σε βοηθήσουμε να εξελιχθείς και να ανακαλύψεις μία πτυχή του εαυτού σου που δεν φανταζόσουν. Κι εσύ θα βοηθήσεις εμάς, θα μας δώσεις μία νέα οπτική που σίγουρα θα μας οδηγήσει στην βελτίωσή μας.
 • Αν σε ενδιαφέρει ο χώρος της δημοσιογραφίας, της φωτογραφίας κοκ τότε να είσαι σίγουρος πως είσαι στο σωστό μέρος για να αναπτύξεις τις ικανότητές σου, να αναδειχθείς, να αποκτήσεις τα κατάλληλα εφόδια και τις κατάλληλες γνωριμίες.

 

Τι ζητάμε


 • Συνέπεια & Υπευθυνότητα
 • Δημιουργικότητα
 • Συνεργασία
 • Καλή διάθεση
 • Ομαδικότητα
 • Ανάληψη πρωτοβουλιών

 

Περισσότερες πληροφορίες


Η βασική ομάδα του InZone βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, υπάρχουν όμως αρθρογράφοι σε πολλές ακόμη πόλεις της Ελλάδας. Επιδιώκουμε, όμως, να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο το «δίκτυό» μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ο κάθε αρθρογράφος επιλέγει μόνος του τη θεματολογία του. Συνήθως υπάρχει κάποια προτεινόμενη θεματολογία ή κάποιες κατευθυντήριες γραμμές, αλλά την τελική απόφαση έχει ο εκάστοτε αρθρογράφος.

Αυτή την στιγμή το νεανικό portal έχει τις εξής κατηγορίες: Stories (Editorials πολιτικού & κοινωνικού περιεχομένου), Prisma (απόψεις νέων ανθρώπων πάνω σε διάφορα θέματα), Agenda (Οι κοινωνικές εκδηλώσεις και γενικότερα η κοινωνική ζωή της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας), Culture (Τέχνη, Κινηματογράφος, Φωτογραφία), Psychology (Ψυχολογία), Εὖ ζῆν (Αθλητισμός, Υγεία).

Μπορείς ακόμη να αναλάβεις συνεντεύξεις από αγαπημένα σου πρόσωπα, απ’ όλους τους χώρους. Αν δεν σε καλύψαμε, τότε μη διστάσεις να μας προτείνεις κάτι νέο που σε εκφράζει και θα ήθελες να αναλάβεις.

Αυτό που μας ενδιαφέρει κατά κύριο λόγο είναι η συνέπεια. Ψάχνουμε άτομα που μπορούν και θέλουν να γίνουν μέλη της ομάδας μας. Χρειαζόμαστε άτομα σοβαρά και υπεύθυνα, στα οποία να μπορούμε να βασιστούμε. Υπό αυτή την έννοια υπάρχει μία μορφή δέσμευσης.

Η διαδικασία


 • Μπορείς να συμπληρώσεις την έτοιμη φόρμα εδώ  ή
 • Nα στείλεις μήνυμα με κάποια βασικά στοιχεία σου, την επιλογή της θεματολογίας που σε ενδιαφέρει και ένα κείμενο 300-400 λέξεων στο author@inzone.gr
Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο