Η πρώτη βιβλιοθήκη για βρέφη και νήπια είναι γεγονός!

Ο Δήμος Αθηναίων παίρνει τελικά την πρωτοβουλία να δημιουργήσει ένα χώρο για τους μικρούς μας φίλους, που αγαπούν τα βιβλία. Για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα εκκινεί μια νηπιακή και βρεφική βιβλιοθήκη, γεγονός που ξαφνιάζει ευχάριστα τους Έλληνες.

Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα ετοιμαστεί ο χώρος για να υποδεχτεί τους μικρούς αναγνώστες της πρωτεύουσας. Πιο συγκεκριμένα, ο χώρος αυτός βρίσκεται σε μια αίθουσα 130 τ.μ. στο πρώην Κέντρο Αποκατάστασης Πολιτικών Αναπήρων Ψυχικού.

Στόχος της συγκεκριμένης βιβλιοθήκης είναι η εξοικείωση των νηπίων με την ανάγνωση και τα βιβλία εν γένει ως αντικείμενα, αλλά και γενικότερα η εμπειρία της βιβλιοθήκης. Για να γίνει αυτό η αναγνωστική στέγη θα μορφοποιηθεί σε ένα χώρο φιλικό και φιλόξενο.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και υπεύθυνη του εγχειρήματος, Άβα Χαλκιαδάκη «Στόχος είναι να νιώσει το παιδί από τους πρώτους μήνες της ζωής του το βιβλίο ως αντικείμενο το ίδιο φιλικό, το ίδιο οικείο με το μπιμπερό του, με το παιχνίδι του. Να νιώσει τον χώρο της βιβλιοθήκης ως έναν χώρο φιλικό, στον οποίο μπορεί να μπουσουλήσει, να περπατήσει, να πάρει βιβλία, γυρίσει τις σελίδες τους, να παίξει μαζί τους.». Επιπρόσθετα αναφέρει ότι έχει προβλεφθεί χώρος για καροτσάκια, αλλά και χώροι φιλικοί προς τις θηλάζουσες μαμάδες.

Καλή αρχή λοιπόν στους μικρούς βιβλιοφάγους!

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο