Έξαλλος ο Μητσοτάκης-Επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ

Σε μία πρωτοφανή απόφαση προέβη χθες το βράδυ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς αποφάσισε να διαλύσει την ιστορική οργάνωση της νεολαίας του κόμματος και αφού πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις να την ιδρύσει και πάλι.

Μετά το Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 15 και 16 Απριλίου, ο κ.Μητσοτάκης απαίτησε τη διαγραφή από το κόμμα του γραμματέα, Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο οποίος φάνηκε να είναι ο υπεύθυνος για όσα πρωτόγνωρα συνέβησαν στο συνέδριο της Νεολαίας. Φυσικά ο κ.Παπαμιμίκος δεν ήταν ο μόνος, ο οποίος απομακρύνθηκε, αλλά την ίδια μοίρα είχε και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Βασίλης Γεωργιάδης. Επιπλέον, ο Πρόεδρος της ΝΔ απέκλεισε από το συνέδριο του κόμματος, το οποίο ξεκινάει την Παρασκευή, τους 400 συνέδρους της ΟΝΝΕΔ.

Ο Ανδρέα Παπαμιμίκος είχε υποστηρίξει την εκλογή του Απόστολου Τζιτζικώστα ως Προέδρου της ΝΔ, στις εκλογές που πραγματοποιηθήκαν πριν λίγους μήνες. Ωστόσο, στο δεύτερο γύρο των εκλογών είχε υποστηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και επομένως μετά την εκλογή, ο κ.Μητσοτάκης αποφάσισε την παραμονή του Παπαμιμίκου στο κόμμα μέχρι και το επικείμενο συνέδριο. Ωστόσο, χθες το βράδυ ο κ.Παπαμιμίκος αποφάσισε την παραίτησή του, έπειτα και από την βούληση της ηγεσίας του κόμματος: «Αναλαμβάνω ευθύνες που μου αποδίδονται αλλά και δεν μου αναλογούν… διευκολύνοντας τον πρόεδρο της Ν.Δ., υπέβαλα την παραίτησή μου από γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και από μέλος της Ν.Δ.», ανέφερε σχετικά.

Σε αντίθεση με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο Βασίλης Γεωργιάδης δεν υπέβαλλε την παραίτησή του, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη διαγραφή του τόσο από Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ όσο και από μέλος του κόμματος. Εκφράζοντας μάλιστα την αντίθεση του στη διάλυση της ΟΝΝΕΔ, ο κ.Γεωργιάδης προέβη μεταξύ άλλων και στη συγκεκριμένη δήλωση:«Η ΟΝΝΕΔ σήμερα στο πρόσωπό μου δέχθηκε μία άδικη και προσχεδιασμένη επίθεση. Αμφισβητήθηκαν τόσο η ύπαρξη και η προσφορά της όσο και η θεσμοθετημένη από το καταστατικό της Ν.Δ. αυτοτέλειά της. Η ανεξάρτητη φωνή και βούληση των ΟΝΝΕΔιτισσών και ΟΝΝΕΔιτών ενοχλεί συστημικά κέντρα εξουσίας που τις προηγούμενες ημέρες είχαν ήδη αποκλείσει εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ από τις εσωκομματικές εκλογές αγνοώντας και παραβιάζοντας τις σχετικές αποφάσεις της ΚΕΦΕ. Σχετικά με την διαγραφή μου, δεν γνωρίζω γιατί διαγράφηκα αφού ουδέποτε κλήθηκα σε κανένα πειθαρχικό όργανο επειδή προφανώς τα όργανα και το καταστατικό για κάποιους δεν έχουν καμία αξία.

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε: «Οι εικόνες απαξίωσης της ΟΝΝΕΔ στο συνέδριο της ιστορικής Νεολαίας της παράταξης εκπέμπουν παρακμή και τέλος εποχής. Όλα όσα έγιναν σε μια τόσο νοσηρή ατμόσφαιρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά», ενώ σχετικά με την επανίδρυση της νεολαίας του κόμματος ανέφερε:«αφήνουμε στο χθες τις αρνητικές νοοτροπίες και πρακτικές, τους μηχανισμούς εξυπηρετήσεων και διανομής προνομίων, που διάβρωναν τη Νεολαία του κόμματος και την απήχησή της στους νέους».

Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε τον κύριο λόγο που οδήγησε σε αυτές τις εξελίξεις τα εσωκομματικά της ΝΔ. Το επικείμενο «λάθος» ήταν αφενός το ότι ουδέποτε στήθηκαν πραγματικά κάλπες στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, αφετέρου ότι η ηγεσία της Νεολαίας αψήφησε το αίτημα της Συγγρού να μην εκδώσει αποτελέσματα. Έπειτα λοιπόν από αυτές τις εξελίξεις αναμένουμε να δούμε την ροή που θα ακολουθήσουν τα πράγματα στο κεντρικό συνέδριο του κόμματος, το οποίο ξεκινάει την Παρασκευή.

 

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο