Κωνσταντινούπολη

6 πόλεις της Ευρώπης που αξίζει να επισκεφθείτε

Φλωρεντία
φλωρ

Η Φλωρεντία βρίσκεται στην κεντρική Ιταλία και είναι η πρωτεύουσα της Τοσκάνης.Είναι η πόλη της τέχνης και της αισθητικής. Πατρίδα της Αναγέννησης, πόλη του Λεονάρντο ντα Βίντσι και του Γαλιλαίου. Λόγω των ιστορικών κτιρίων και των μνημείων, η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

 

Aμστερνταμ

ΑΜΣ

Είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ευρωπαϊκούς προορισμούς, καθώς διαθέτει τα πάντα: γραφικότητα, αρχιτεκτονική που δύσκολα συναντάται αλλού, μουσεία μοναδικά στον κόσμο . Ατυπα εχει τον τίτλο της παγκόσμιας πρωτεύουσας της ελευθερίας.

 

 

 

Παρίσι

ΠΑΡ

Είναι μια πόλη ιστορική και ταυτόχρονα ζωντανή, που διατηρεί αναλλοίωτα στέκια και εικόνες. Το μουσείο του Λούβρου με τις αμέτρητες αρχαιότητες, όπως η Νίκη της Σαμοθράκης και η Αφροδίτη της Μήλου. Η Παναγία των Παρισίων, μία από τις πιο φημισμένες εκκλησίες του κόσμου,Ο πύργος του Αιφελ, το Παλάτι των Βερσαλλιών, γνωστό και για τους τεράστιους κήπους του μαζί με πολλά σιντριβάνια και αγάλματα.

 

Κωνσταντινούπολη

ΚΩΝΣ

Ένα στοιχείο που την κάνει γοητευτική είναι ο μοναδικός τρόπος που συνδυάζει τα ευρωπαϊκά με τα ασιατικά στοιχεία. Ελληνικές εκκλησίες, ο Πύργος του Γαλατά, τεμένη καθώς και εγκαταλειμμένα σπίτια με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική συνθέτουν τις πτυχές αυτής της πολυδιάστατης πόλης.Σίγουρα δεν υπάρχει κανείς Έλληνας που να μην γνωρίζει την Αγία Σοφία καθώς είναι ένα από τα κορυφαία σύμβολα του Χριστιανισμού παγκοσμίως .Εξίσου γνωστός ο Βόσπορος, είναι ένα στενό που αποτελεί το όριο μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.Αυτό το πέρασμα  έχει μήκος 30 χιλιόμετρα ενώ κατά το μήκος και των δύο πλευρών του είναι χτισμένη η πόλη της Κωνσταντινούπολης.

Δουβλίνο

δουβλινο

Το Δουβλίνο διαθέτει σπουδαία παράδοση στο χώρο των γραμμάτων ως γενέτειρα των σπουδαίων λογοτεχνών. Είναι ένα παγκόσμιο οικονομικό και εμπορικό κέντρο και η πόλη με τον ταχύτερα αυξανόμενο πληθυσμό στη ευρωπαϊκή ήπειρο. Αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο με πλήθος κορυφαίων πανεπιστημίων και εκπαιδευτικών κέντρων.

 

Βουδαπέστη

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Μια πόλη με μαγική ατμόσφαιρα άλλης εποχής, η Βουδαπέστη, καθώς είναι μια από τις πιο ηλιόλουστες πόλεις της Ευρώπης, ενδείκνυται για ανοιξιάτικο ταξίδι. Αποτελεί μοναδικό μωσαϊκό αρχιτεκτονικών επιρροών, με στοιχεία μπαρόκ και νεοκλασικά..Η «διπλή» πρωτεύουσα στις όχθες του ποταμού Δούναβη αποτελείται από δύο ξεχωριστές πόλεις, οι οποίες ενώνονται με γέφυρες, τη Βούδα και την Πέστη. Η πρώτη είναι χτισμένη σε λόφους και η δεύτερη, απολύτως επίπεδη, στις όχθες του ποταμού.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο