Το ΣΦΗΜΜΥ επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη!

Φέτος μετά από 4 χρόνια, η 11η διοργάνωση του ΣΦΗΜΜΥ επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη από τις 19 μέχρι τις 21 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα της Πρυτανείας του ΑΠΘ, της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής & του Τμήματος HMMY. Το Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) είναι το μεγαλύτερο φοιτητικό συνέδριο της χώρας, το οποίο διεξάγεται από το 2007 σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα. Στόχος του συνεδρίου είναι να συγκεντρώσει τους φοιτητές όλων των τμημάτων ΗΜΜΥ, αλλά και παρεμφερών κλάδων, ώστε να ενημερωθούν σχετικά με τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις προκλήσεις στην αγορά εργασίας.

Στο ΣΦΗΜΜΥ 11 επιδιώκουμε τη συμμετοχή συνέδρων και ομιλητών τόσο από τη χώρα μας, όσο και από το εξωτερικό, προσδίδοντας διεθνές κύρος στο συνέδριο. Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει 3 ημέρες ομιλιών, παρουσιάσεων και workshop με τη συμμετοχή 8 ομιλητών διεθνούς κύρους και η συμμετοχή από πλευράς συνέδρων αναμένεται να ξεπεράσει τους 1800.

Μέσω του θεσμού αυτού δίνεται η δυνατότητα σε κάθε φοιτητή, αλλά και ερευνητή, του κλάδου να έρθει σε επαφή με τις τελευταίες εξελίξεις του χώρου, ανταλλάσσοντας γνώσεις και παρουσιάζοντας τις δικές του εργασίες. Για τον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας το συνέδριο αυτό αποτελεί μία συνάντηση που βρίθει από καινοτόμες ιδέες, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει χώρο για εξέλιξη και δημιουργικότητα.

Μέρος του συνεδρίου αποτελεί επίσης η παρουσίαση ερευνητικών εργασιών. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει το σύστημα υποβολής εργασιών και papers όπου προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις εργασίες τους σχετικές με θέματα όπως ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρονική και software.

Ταυτόχρονα, το συγκεκριμένο συνέδριο στοχεύει στο να συνδέσει τους φοιτητές με τον κόσμο της επιχειρηματικότητας μέσω του Career Goes ΣΦΗΜΜΥ. Με αυτό το τρόπο φέρνουμε τους φοιτητές και τους νέους μηχανικούς κοντά στην αγορά εργασίας για να αλληλεπιδράσουν και να λάβουν πολύτιμες γνώσεις. Σε κατάλληλα διαμορφωμένα booth θα μπορέσουν εκπρόσωποι εταιρειών να συνομιλήσουν με τους συνέδρους και να τους παρουσιάσουν το έργο τους. Επίσης, οι φοιτητές που εγγράφονται στο συνέδριο θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν ηλεκτρονικά τα βιογραφικά τους τα οποία στη συνέχεια θα δοθούν στις εταιρίες.

Για περισσότερα νέα και πληροφορίες μείνε συντονισμένος στη σελίδας μας το facebook «Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών – Σφημμυ» ή στο sfhmmy.gr. Σε περιμένουμε!!

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο