Τα 20 πιο επιτυχημένα παιδικά της Disney

Όσα χρόνια και να περάσουν πάντα απαντάμε θετικά στην πρόταση «Θέλεις να δούμε κανένα παιδικό της Ντίσνεϊ;». Είτε είσαι μικρός είτε είσαι μεγάλος, οι ιστοριούλες αυτές έχουν έναν μαγικό τρόπο να μας ταξιδεύουν και να μας μαθαίνουν πολλά, ίσως περισσότερα από ότι μας δίδαξαν ως παιδιά . Ποια είναι όμως διαχρονικά τα πιο επιτυχημένα παραμύθια;

Η παρακάτω λίστα ήταν πρόκληση στο κομμάτι της επιλογής των ταινιών, καθώς κάθε μία είναι καλοδουλεμένη και εξίσου συναρπαστική.Γι’αυτό παρακάτω παρατίθενται σύντομα, όχι οι 10 αλλά οι 20 πιο επιτυχημένες ταινίες της Ντίσνεϊ!

 

 1. The Lion King ( 8,5/10) IMDb: Με έτος προβολής το 1994 ο Βασιλιάς των Λιονταριών εξακολουθεί να κατέχει την πρωτιά τόσο στην βαθμολόγια, ως το καλύτερο παιδικό των εποχών αλλά και στην καρδιά μας, καθώς το δάκρυ και το γέλιο σε αυτήν την ταινία είναι άφθονο!

 

 1. Walle ( 8,4/10) IMDb: Ο Wall-e αποτελεί μία τρομερά πρωτότυπη ταινία, αρκετά συγκινητική που αφυπνίζει την οικολογική συνείδηση τόσο των μικρών αλλά και των μεγάλων!

 

 1. How to train you dragon ( 8,4/10) IMDb: Ένας νέος έρχεται αντιμέτωπος με ένα πληγωμένο δράκο και φροντίζοντάς τον αναπτύσσεται μία πολύ όμορφη φιλία που λειτουργεί δραστικά στην ζωή του. Για κάποιον που αγαπά τις ιστορίες των Βίκινγκς αυτό το παιδικό είναι ότι πρέπει!

 

 1. Toy Story ( 8,3/10) IMDb: Παιχνίδια που μιλούν και μία πραγματικότητα που για χρόνια προσπαθούσαμε να « πιάσουμε στα πράσα» παρακολουθώντας κρυφά τα παιχνίδια μας, ελπίζοντας να ζωντανέψουν!

 

 1. Up ( 8,3/10) IMDb: Μία ακόμα ιστορία που στα πρώτα πέντε λεπτά μας έχει κάνει να πλημμυρίσουμε τον τόπο από το κλάμα, δίνοντας μας όμως μία υπόσχεση πως τα όνειρα δεν είναι ποτέ αργά για να γίνουν πραγματικότητα!

 

 1. Inside out ( 8,3/10) IMDb: Μία ευφυέστατη παιδική ταινία που σίγουρα αφορά όσο και τους μεγάλους δείχνοντας πως ένας άνθρωπος δεν μπορεί να αποτελείται μόνο από χαρά, λύπη, νεύρα και φόβο αλλά από όλα αυτά μαζί! Τρομερό γέλιο με ωραία πλοκή!

 

 1. Nemo ( 8,1/10) IMDb: Πρόκειται για ένα ψαρο..κυνηγητό, όπου ο πατέρας ψάχνει τον χαμένο γιο του, Νέμο παρέα με την μπλε φίλη του Ντόρυ, ένα ψάρι που σίγουρα αν την δεις σου αφήνει μεγάλη εντύπωση. Και σίγουρα σου μαθαίνει πως στα δύσκολα, κολυμπάμε!

 

 1. Big Hero 6 ( 7,9/10) IMDb: Η φιλία ανάμεσα σε έναν ρομπότ και σε έναν έξυπνο παιδί καθως και οι περιπέτειες που συναντουν στο δρόμο τους. Μία τανία γεμάτη συγκίνηση και δράση.

 

 1. Monsters, Inc. ( 8,1/10) IMDb: Τα τέρατα, ο Γατούλις , η Μπού και μία ιστορία τρομερά διασκεδαστική και συγκινητική από όλες τις απόψεις. Μία ιστορία φαντασίας σε έναν κόσμο που οι άνθρωπο προκαλούν..φόβο!

 

 1. Aladdin ( 8/10) IMDb: Με έτος προβολής το 1992 ο Αλαντίν, ένα φτωχό αγόρι από το Άκραμπα ερωτεύεται τυχαία την κόρη του σουλτάνου, χωρίς να ξέρει φυσικά την ταυτότητα της και συναντά στον δρόμο του ένα μαγικό λυχνάρι που θα τον βοηθήσει να το επιτύχει. Όμως τα εμπόδια δεν αργούν να φανούν..

 

 1. Ratatouille (8/10) IMDb: Ένας ποντικός με τρομερή ικανότητα στην μαγειρική είναι αυτός που θα φέρει τα πάνω κάτω σε ένα εστιατόριο και θα επιτύχει να δημιουργήσει κάποια από τα πιο νόστιμα φαγητά αλλάζοντας τις ζωές όσων εργάζονται σε αυτό.

 

 1. The Incredibles (8/10) IMDb: Οι απίθανοι είναι μία κανονική οικογένεια ή μάλλον προσπαθεί να ζήσει κανονικά, καθώς με τις ειδικές δυνάμεις που έχουν προσπαθούν να σώσουν τον κόσμο.

 

 1. Beauty and the Beast (8/10) IMDb: Η πεντάμορφη και το τέρας, το όποιο έχει κερδίσει και Όσκαρ για την όμορφη μουσική επένδυση, αποτελεί, πλέον, ένα από τα κλασσικότερα παιδικά της Ντίσνεϊ που σου μαθαίνουν πως αυτό που έχει σημασία είναι η εσωτερική και όχι η εξωτερική ομορφιά.

 

 1. Tangled (7,8/10) IMDb: Πρόκειται για την κλασσική ιστορία της Ραπουνζέλ, μόνο που έχει πιο πολύ δράση και χιούμορ καθώς εμπλέκονται χαρακτήρες και πρόσωπα που τα κάνουν όλα μαλλιά κουβάρια!

 

 1. Snow White and the seven Dwarfs (7,7/10) IMDb: Το πιο παλιό παιδικό της Disney καθώς προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1937 και αποτελεί μία ιστορίας αγάπης, η οποία αντιμετωπίζει εμπόδια.

 

 1. Little Mermaid ( 7,6/10) IMDb : Η μικρή γοργόνα είναι η ιστορία μίας γοργόνας που ερωτεύεται έναν άνθρωπο και θέλει να ανέβει πάνω στην γη αφήνοντας πίσω τον βυθό και την οικογένεια της για χάρη της αγάπης. Η επιλογή αυτή όμως έρχεται με μεγάλο κόστος.

 

 1. The jungle book (7,6/10) IMDb: Το βιβλίο της ζούγκλας μιλά για την ιστορία του Μόγλυ,ενός αγοριού που μεγάλωσε μέσα στην ζούγκλα και αποτέλεσε μέρος της καθώς τον ανέθρεψαν τα πλάσματά της.

 

 1. Mulan ( 7,5/10) IMDb: Η ταινία αφορά την προσπάθεια της ηρωίδας να πολεμήσει κρυφά τους Ούννους, προσποιώντας πως είναι άντρας για να μην αναγκαστεί ο πατέρας της να ξανά πολεμήσει σε έναν αιματηρό πόλεμο που θα του κόστιζε την ζωή. Φυσικά, αυτό της επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις.

 

 1. Alice in Wonderland ( 7,4/10) IMDb: Η Αλίκη στην χώρα τον θαυμάτων είναι ίσως από τα πιο παράξενα παιδικά καθώς οι κόσμοι που δημιουργούνται σίγουρα θυμίζουν ταξίδια στο υποσυνείδητο. Είναι παρ’όλα αυτά πολύ όμορφο και ιδιαίτερο!

 

 1. Lady and the Tramp ( 7,4/10) IMDb: Η Λαίδη και ο Αλήτης είναι η ιστορία δύο σκυλιών από διαφορετικούς κόσμους, ο Αλήτης είναι αδέσποτος και ελεύθερος ενώ η Λαίδη είναι σκυλίτσα ράτσας και του καναπέ που ερωτεύονται και περνάνε από διάφορες περιπέτειες. Ένα παιδικό πολύ γλυκό και όμορφο δείχνοντας για ακόμα μία φορά πως ο σκύλος άξια είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.
Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο