Ο υπ.βουλ. με το ΚΙΔΗΣΟ, Μέρκος Χάρης, στο inzone.gr

Ο υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην Α’ Θεσσαλονίκης, Μέρκος Χάρης, μίλησε στο inzone.gr εν’ όψει των εκλογών.Δείτε τι μας απάντησε…

 

1)Γιατί κάποιος να ψηφίσει ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. και όχι ΠΑΣΟΚ, την στιγμή που η ιδεολογική σας βάση βρίσκεται στο ΠΑΣΟΚ(για να μην πω ότι ταυτίζεται);

To Κίνημα του Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ, έρχεται να εκφράσει την βάση του ιστορικού ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο, η οποία έχει αποκοπεί από αυτό το κόμμα έπειτα από την πλήρη ταύτιση του με την Δεξιά την περίοδο της συγκυβέρνησης. Παράλληλα έρχεται να δώσει ένα νέο όραμα για την μεταμνημονιακή Ελλάδα, για την Ελλάδα των Αξιών της Δικαιοσύνης και της Δημιουργίας .

Έχουμε ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα για την διαχείριση του χρέους και τον τερματισμό της Τρόικας και της όποιας επιτήρησης. Η Ελλάδα μόνη της θα δεσμευθεί και θα υλοποιήσει τα αυτονόητα, για να βγούμε από την κρίση και να δημιουργήσουμε ταυτόχρονα πυλώνες ανάπτυξης της Οικονομίας και της Κοινωνίας.
2)Ο ΓΑΠ είχε την ευκαιρία να κυβερνήσει την χώρα με 44% αλλά “ανατράπηκε” όπως δήλωσε. Τώρα με πολύ 3% που δίνουν οι δημοσκοπήσεις πως θα καταφέρει να “επιβάλει” τις ιδέες του και να μην “ανατραπεί” για δεύτερη φορά στην ιστορία;

Ο Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ , παρέλαβε την χώρα με ψεύτικους Δημοσιονομικούς δείκτες και ένα τεράστιο έλλειμμα της τάξης των 36 δις ευρώ, για τον προϋπολογισμό του 2009. Δυστυχώς η μόνη επιλογή για να συνεχίσουμε – πλην της πτώχευσης – ήταν το ΔΝΤ και η «ΤΡΟΙΚΑ» , δεδομένου ότι η Ε.Ε. δεν είχε μόνη της χρηματοπιστωτικούς θεσμούς για να υποστηρίξουν αποτελεσματικά αυτού του ύψους ελλείμματα στους προϋπολογισμούς των κρατών μελλών της. Η ανατροπή του , έγινε για ένα και μόνο λόγο – πίεζε το διευθυντήριο της Ευρώπης για την λήψη θεσμικών μέτρων και την λειτουργία μηχανισμών στήριξης -τόσο σε επίπεδο κεντρικής διακυβέρνησης – όσο και σε επίπεδο της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζες, για την στήριξη την ουσιαστική στήριξη χωρών της ευρωζώνης που είχαν πληγεί από την κρίση του 2008-2009. Μοχλός για την ανατροπή του στάθηκε η πρόταση για το Δημοψήφισμα .

Ο Παπανδρέου και το Κίνημα , δεν ήρθαν για να «φύγουν», οι ιδέες και αξίες του Κινήματος αγκαλιάζουν σιγά σιγά τον Λαό μας. Δεν είναι αυτοσκοπός τα εκλογικά ποσοστά, αλλά στόχος μας είναι κάθε μέρα που περνά να μεγαλώνει η απήχηση μας στην κοινωνία μας.
Η Ελλάδα αλλάζει! Η Ελλάδα μετά τα μνημόνια δεν θα έχει καμία σχέση με την Ελλάδα που γνωρίζαμε μέχρι χθές! Ο Γ. Παπανδρέου, είναι ένας ηγέτης με Ευρωπαϊκό όραμα και προσανατολισμό , με αξιακές αρχές και λειτουργίες. Στην Ελλάδα του αύριο , οι αρχές της Διακήρυξης του Κινήματος θα είναι αυτές που θα διασφαλίζουν την ασφαλή πορεία της Ελλάδας σε μία παγκοσμιοποιημένη οικονομία , στο πλαίσιο της Ε.Ε.
Η Ελλάδα θα το πετύχει αυτό γιατί οι Έλληνες και το πιστεύουμε πλέον και το αξίζουμε!
3)”Δεν θα γίνω η “πατερίτσα” κανενός”, δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου, και δεδομένου ότι οι δεύτερες εκλογές πρέπει πάση θυσία να αποφευχθούν, εσείς εφόσον μπείτε στην Βουλή, θα πείτε όχι σε συνεργασίες προκαλώντας έτσι δεύτερες εκλογές;

Οι εποχές των αυτοδυναμιών στις κυβερνήσεις, έδωσαν ότι είχαν να δώσουν και έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η Ελλάδα για να πάει μπροστά , χρειάζεται ευρείες συμμαχίες πολιτικών και κύρια κοινωνικών δυνάμεων. Συμμαχίες όμως και συνεργασίες στο πλαίσιο μιας προγραμματικής συμφωνίας ουσίας και όχι συμφωνίας στην λογική του 4-2-1 που λειτούργησε η συγκυβέρνηση. Σ αυτές τις «πατερίτσες» αναφέρεται ο Πρόεδρος του κινήματος. Το Κίνημα μας θα είναι έτοιμο για τέτοιες συμμαχίες για την διακυβέρνηση της χώρας, με όλα τα κόμματα της κεντροαριστεράς που πιστεύουν στην πορεία της Ελλάδας μέσα στην Ε.Ε. με αξιώσεις και προοπτικές.

4)Αν δεν μπείτε στην Βουλή, τότε θα επιδιώξετε να ξαναγυρίσετε στο ΠΑΣΟΚ;

Στην τελευταία ερώτηση , έχω να πω ένα! Όλοι εμείς που πιστεύουμε στις αρχές της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη, που πιστεύουμε στις ιδέες και αρχές του σοσιαλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο, στον εκσυγχρονισμό και τον ουσιαστικό εκσυγχρονισμό της κοινωνίας, την επομένη των εκλογών θα βρεθούμε και πάλι μαζί με το Κίνημα οδηγό σ αυτόν μας τον αγώνα!

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο