Μόνο αΓΑΠη

Γεώργιος Ανδρέας Παπανδρέου

Ένας ηγέτης πρέπει να αποτελεί σύμβολο συσπείρωσης, να είναι ένα άτομο που εμπνέει σύμπραξη και όχι διάσπαση. Αντίθετα, ο καιροσκόπος στην πολιτική δεν διστάζει να διασπάσει για να επωφεληθεί ο ίδιος από τις συγκυρίες της στιγμής. Το ερώτημα είναι σε ποια από τις δυο κατηγορίες ανήκει ο Γιώργος Παπανδρέου;Γεώργιος Παπανδρέου, ένας άνθρωπος γεμάτος αντιφάσεις. Ο άνθρωπος που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού είτε λογω της πολίτικης του κληρονομιάς ,είτε εξαιτίας του στυλ του λιτού ανθρώπου-αλά Obama- που πρόβαλε. Είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε σαν Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 44% και παρέδωσε το κόμμα του με μόλις 15%. Πολλοί του καταλογίζουν τα λάθη και τους λάθους χειρισμούς που έγιναν την τελευταία 5ετια ενώ άλλοι τον θεωρούν τον σωτήρα της Ελλάδας. Πολλές φωνές , πολλές απόψεις που χάνονται μέσα στο πλήθος.

Από το 2009 έως και σήμερα όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη στο ΠΑΣΟΚ, δεν νομίζω πως χρειάζεται να περιγράφει το ιστορικό της πτώσης των ποσοστών του. Ας βρεθούμε ,όμως, σιγά σιγά στο σήμερα, όπου ο ΓΑΠ αποφάσισε να αφήσει το ΠΑΣΟΚ και να δημιουργήσει το δικό του κόμμα ‘’ Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών’’, έχοντας στο πλευρό του τους λεγόμενους ΓΑΠικους.

Ψάχνοντας ,λοιπόν, να βρούμε λύση στο αν τελικά είναι σωστή η επιλογή του ΓΑΠ να δημιουργήσει καινούριο κόμμα ας σκεφτούμε μαθηματικά. Έστω ότι ο ΓΑΠ έσωσε την χωρά, έστω ότι όντως η επιλογή του να μπούμε στο μνημόνιο ήταν σωστή και έστω ότι η σύμπραξη με την ΝΔ ήταν σωστή. Ο ίδιος ούτως ή άλλως δεν έχει δείξει καμία μετάνοια για τις επιλογές του. Για ποιο λόγο σήμερα επιλεγεί να απομακρυνθεί από το κόμμα που τον ανέδειξε; Το ΠΑΣΟΚ ακολούθησε απόλυτα την δική του σκεπτική ακόμα και με Πρόεδρο τον Βενιζέλο. Παρέμεινε σε μια κυβέρνηση που δεν συμφωνεί ιδεολογικά για να δώσει την ευκαιρία στην Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρώπη και το Ευρώ. Ποιος ο λόγος του Γεώργιου Παπανδρέου να φύγει από το κόμμα; Μπορώ να δεχτώ την φιλονικία του με τον Βενιζέλο ακόμα και την προσδοκία του να ξαναγίνει αρχηγός, για ποιο λόγο, όμως, δεν παρέμεινε στο κόμμα του και μετά τις εκλογές να διεκδικήσει ξανά προεδρία; Γιατί προφανώς και ίδιος γνώριζε ότι αν και έχει κάποιους υποστηρικτές ακόμα, ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ τον έχει ήδη καταδικάσει.

Τώρα ας το δούμε και από την άλλη πλευρά. Έστω ότι η επιλογή του μπούμε στο μνημόνιο ήταν λάθος και η σύμπραξη με την ΝΔ ήταν επίσης λάθος και οδήγησε στην κατακόρυφη πτώση του κόμματος του. Ένας άνθρωπος που έπραξε λάθος, έλαβε τις λάθος αποφάσεις τις πιο σημαντικές στιγμές και κατακρήμνισε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα θέλει τώρα να ΞΑΝΑσώσει τη χώρα; Εφόσον απέδειξε ότι είναι ο πιο λάθος άνθρωπος να διαχειριστεί τις καταστάσεις τις δύσκολες στιγμές, γιατί θέλει να παίξει ξανά σημαντικό ρόλο στο πολίτικο παρασκήνιο μιας χώρας που δεν βγήκε ακόμα από την κρίση της;

Εν τέλει ο κύριος Παπανδρέου το μόνο πράγμα που πέτυχε είναι να διασπάσει τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Σύντροφοι που πάλευαν μαζί στις εκλογές τώρα πια είναι αντίπαλοι. Θα είναι επιτυχημένο το εγχείρημα του; Ο Ελληνικός λαός θα το κρίνει στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο