Τα καλύτερα ρομπότ για το 2016

Μπορεί για άλλους τομείς το 2016 να μην ήταν τόσο καλό, αλλά στον τομέα της τεχνολογίας σημειώθηκε σημαντική εξέλιξη.

Στις ταινίες βλέπουμε διάφορα ρομπότ που μοιάζουν πολλές φορές με άνθρωπο και έχουν διάφορες δυνατότητες. Πολλές φορές μάλιστα, αν πρόκειται για ταινίες επιστημονικής φαντασίας, έχουν «σούπερ δυνάμεις». Κάθε θεατής βέβαια αναρωτιέται πόσο μακρυά είμαστε από μία τέτοια πραγματικότητα. Αν ρίξουμε μια ματιά στα καλύτερα ρομπότ της χρονιάς που μας πέρασε, θα παρατηρήσουμε ότι μάλλον δεν απέχουμε και πολύ…


Το ρομπότ που πέφτει και ξανασηκώνεται

Πηγή Φωτογραφίας / telegraph.co.uk

Πηγή Φωτογραφίας / telegraph.co.uk

Παρ’ όλο που η Google ανακοίνωσε την πώληση της Boston Dynamics, το 2016 έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο από την νέα έκδοση του ανθρωποειδούς ρομπότ, Atlas.

Έχει ύψος 1,75m και βάρος 82kg και είναι σχεδιασμένο για έρευνα και διάσωση.


Το ρομπότ απ’ το Avatar

Πηγή Φωτογραφίας / telegraph.co.uk

Πρόκειται για την πρώτη έκδοση του Metho-2 από την εταιρία Hankook Mirae Technology. Το ανθρωποειδές, επανδρωμένο ρομπότ έχει ύψος 4m και ζυγίζει 1,3tn. Το κόστος του άγγιξε τα $200 εκατ., ενώ χρειάστηκαν 3 χρόνια για την μελέτη και την κατασκευή του.

Σχεδιάστηκε για την εκτέλεση εργασιών σε πολύ επικίνδυνες συνθήκες, όπου ο άνθρωπος δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς την απαραίτητη προστασία.

Η παρούσα έκδοση δεν είναι αυτόνομη, καθώς απαιτείται η σύνδεσή του σε ογκώδη βάση με ρόδες για την ηλεκτροδότησή του. Αναμένεται όμως να βελτιωθεί στις νέες εκδόσεις.


Οι συγχρονισμένοι χορευτές

Πηγή Φωτογραφίας / telegraph.co.uk

Δεν πρόκειται για ένα, αλλά για 1,040 μικροσκοπικά ρομπότ, τα οποία έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ συγχρονισμένου χορού για ρομπότ, φέτος στην Κίνα.


Το ρομπότ-σκύλος

Πηγή Φωτογραφίας / telegraph.co.uk

Τον Ιούνιο που μας πέρασε, η Boston Dynamics παρουσίασε το Spot Mini.

Ένα ρομπότ σε σχήμα σκύλου, το οποίο μπορεί να ανέβει σκάλες, να βάλει τα πιάτα στο πλυντήριο, να χορέψει κι αν πατήσει καμιά μπανανόφλουδα και πέσει μπορεί να ξανασηκωθεί.


Το ρομπότ που ιδρώνει

Πηγή Φωτογραφίας / telegraph.co.uk

Το Kengoro robot μπορεί να κάνει κάμψεις για 11 λεπτά.

Όταν όμως τα μηχανικά του μέρη αρχίζουν να υπερθερμαίνονται, το ρομπότ ιδρώνει, ώστε να εξατμιστεί το νερό και να παραμείνει σε κατάλληλη θερμοκρασία.


Το ρομπότ-μοδίστρα

Πηγή Φωτογραφίας / telegraph.co.uk

Το Sewbo robot, δημιουργήθηκε από έναν web developer στο Σιάτλ. Είναι σε θέση να φτιάξει ένα ολόκληρο ένδυμα από χημικά ενισχυμένα κομμάτια υλικού.

Ο ρομποτικός βραχίωνας μπορεί να βάλει τέλος στα εργατικά χέρια στην κατασκευή ενδυμάτων χαμηλού κόστους.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο