Ελένη Χριστιά: “Το ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσει εγγύηση σταθερότητας και ανάπτυξης “

Η Ελένη Χριστιά, υποψήφια Βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ, μίλησε εν όψει των εκλογών στο Zone!

1)Τα σχέδιά σας για τις 26 ποια είναι; Ποιες είναι οι πρώτες σας κινήσεις;

Η 26 η αποτελεί ημερομηνία ορόσημο για όλους μας. Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναδειχθεί ως η τρίτη δύναμη η οποία θα επιφέρει εκείνες τις ισορροπίες που έχει ανάγκη η πατρίδα μας και το πολιτικό σύστημα. Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια πρέπει να αντιμετωπισθεί με μεθοδικές στοχευμένες κινήσεις και δράσεις που θα έχουν ως γνώμονα την ανάπτυξη της χώρας την σταθερότητα της οικονομίας και το όφελος της κοινωνίας. Η περίοδος δεν επιδέχεται επιπόλαιων στάσεων και ηγετικών φιλοδοξιών, χρειάζεται σύνεση, συναίνεση, πολιτική και κοινωνική συνοχή. Ως εκ τούτου και σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις και τις εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ καθώς και με την μέχρι σήμερα στάση ευθύνης μας, είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε και να υποστηρίξουμε πολιτικές που συμβαδίζουν και προάγουν την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, την εξωστρέφεια και την προώθηση στις διεθνείς αγορές. Εν κατακλείδι όλοι εμείς που μπήκαμε μπροστά, πιστεύουμε σε μια κοινωνία σοσιαλιστική, ισότιμη, με ίσες ευκαιρίες για όλους. Έχουμε αγωνισθεί γι αυτό, και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Για εμάς μετράει το συνολικό όφελος και όχι το προσωπικό. Κινούμαστε έχοντας αντικειμενική αντίληψη των καταστάσεων και όχι με υποκειμενική. Αντιμετωπίζουμε ρεαλιστικά τις καταστάσεις δίχως να θυσιάζουμε τα όνειρα και τις ελπίδες της κοινωνίας στο βωμό της εξουσίας. Αυτές είναι οι αρχές και οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γι αυτές.

2)Με την μεταγραφή της Άτζελας Γκερέκου οι σχέσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έχουν ψυχρανθεί. Θα ξαναστηρίζατε την ΝΔ;
Το ζήτημα της κας Γκερέκου, δεν είναι κάτι το οποίο απασχολεί τους κόλπους του ΠΑΣΟΚ και την φιλοσοφία που το διέπε, έτσι ώστε να το αναγάγει ως άξονα συνεργασίας, ή μη, με τη ΝΔ, ή με όποιον άλλο πολιτικό οργανισμό. Ο άξονας που κρίνει τις όποιες συνεργασίες, είναι αποκλειστικά και μόνο η σωτηρία της χώρας και η έξοδός της από τη δεινή θέση που έχει περιέλθει. Η αλαζονεία δεν αποτελεί ίδιον του ΠΑΣΟΚ , κάτι το οποίο έχει αποδείξει έμπρακτα μετά τις εκλογές του 2012 , αναλαμβάνοντας, με υψηλό κόστος γι αυτό, το ρόλο του εγγυητή της σταθερότητας της χώρας και του ισορροπιστή και ρυθμιστή των κοινωνικοοικονομικών και πολιτικών εξελίξεων στη χώρα, προκειμένου να μην οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία .
Η κα Γκερέκου και άλλοι τέτοιοι πολιτικοί παραγοντίσκοι, επιβιώνουν πάντα, «γλύφοντας σούρνωντας και με τα κέρατά τους», όπως λέει και ο λαός μας, όταν αναφέρεται στα σαλιγκάρια, τα οποία για κάποιους είναι νόστιμα και αναλώσιμα , ενώ κάποιοι άλλοι δεν θέλουν ούτε να τα δουν. Βλέπετε και θα δείτε πολλούς από δαύτους σε διάφορα κόμματα να τριγυρίζουν ψάχνοντας καρέκλα εξουσίας προς ίδιον όφελος.
3)Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές σας για συνεργασία;
Οι Έλληνες πολίτες έχουν κάνει πολλές και μεγάλες θυσίες , αυτές οι θυσίες δεν πρέπει να πάνε χαμένες . Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στη Ευρώπη και στο ευρώ. Θα πρέπει όμως τώρα να επαναπροσδιορίσουμε- επανεξετάσουμε τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε ότι αφορά το φορολογικό σύστημα και αδικίες που έχουν γίνει σε κοινωνικά στρώματα , να παρθούν μέτρα ανακούφισης αδυνάτων, να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας, να δοθούν κίνητρα ανάπτυξης μέσω επενδύσεων, να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην κοινωνική οικονομία και στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, που έχουν ως στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη πρωτογενούς , δευτερογενούς, τριτογενούς παράγοντα σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό επίπεδο, την στήριξη και την ανάδειξη της καινοτομίας , την εξωστρέφεια στις διεθνείς αγορές και το κοινωνικό αντίκρισμα. Εκείνο στο οποίο το ΠΑΣΟΚ θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα, εκτός της κοινωνικής συναίνεσης, είναι η κοινωνική πολιτική που πρέπει να εφαρμοστεί, έτσι ώστε οι ευάλωτες και ειδικές κοινωνικές ομάδες , καθώς και όλες οι κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί πρωτίστως από την κρίση. Το ΠΑΣΟΚ άλλωστε έχει ανθρωποκεντρική ιδεολογική ταυτότητα και το έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Αυτές λοιπόν είναι οι δικές μας γραμμές στις οποίες πρώτο λόγο θα έχει η νεολαία και τα προβλήματά της, τα οποία πρέπει να αντιμετωπισθούν με την εφαρμογή καλών πρακτικών και καινοτόμων λύσεων , η υγεία, η παιδεία, η εργασία ,το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Τα ζητήματα αυτά αν και είναι μείζονος σημασίας θα ιεραρχηθούν , έτσι ώστε να ανακουφιστεί η Ελληνική κοινωνία και να επιτευχθεί ανάπτυξη με την εκμετάλλευση των εθνικών μας πόρων .
4)Στην συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δώσατε “ψήφο ανοχής” σε πολλά μέτρα αντίθετα με την ιδεολογία σας και συμπράξατε με δεξιές πολιτικές.Τι απαντάτε σ’ αυτούς που σας κατηγορούν ότι ταυτιστήκατε με την δεξία;
Αυτό δεν είναι αλήθεια και είναι γνωστό τοις πάσι . Εάν δεν υπήρχε το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη σταθερότητας, ευθύνης, ισορροπίας και στήριξης, τα μέτρα που ελήφθησαν σ αυτή την περίοδο θα ήταν ακόμη πιο επώδυνα για τον Έλληνα πολίτη. Το ΠΑΣΟΚ  «έβαζε φρένο» σε πολλά από τα μέτρα που ήθελαν να μας επιβάλλουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας. Η σημερινή περίοδος που διανύουμε ενέχει πολλούς κινδύνους σε πολιτικό οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο , η διεθνής κοινότητα έχει αναδείξει την αναγκαιότητα κοινωνικών συναινέσεων και κυβερνήσεων συνεργασίας, έτσι ώστε να προβλέπονται και να αποφεύγονται πιθανοί και βέβαιοι κίνδυνοι , να λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, να δημιουργούνται μηχανισμοί στήριξης της ανάπτυξης και της ευημερίας των πολιτών , να κτίζουν προφίλ εξωστρέφειας, να ενισχύουν την εμπιστοσύνη των πολιτών και να αναβαθμίζοντας το βιοτικό τους επίπεδο και την ποιότητα ζωής τους.
Η ιδεολογική ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ είχε έχει και θα έχει πάντα τον άνθρωπο ως επίκεντρο και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Πιστεύουμε στον άνθρωπο , στηρίζουμε μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους χωρίς αποκλεισμούς και η συμμετοχή του σε όποια κυβέρνηση συνεργασίας δεν πρόκειται να το αλλοιώσει.
Το ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσει σ αυτήν τη δύσκολη περίοδο της κρίσης ,( αξιών, αρχών , κοινωνικής ανισότητας , καταρράκωσης της ελπίδας και των ονείρων της νεολαίας ), εγγύηση σταθερότητας και ανάπτυξης της χώρας και υποστηριχτής όλων αυτών που χρειάζονται βοήθεια χωρίς να πληγώνει την αξιοπρέπειά τους και δίχως να απαιτεί ανταλλάγματα.
Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο