Εκθεση στη Θεσσαλονικη με τίτλο «House/works: Η αρχιτεκτονική στη ζωγραφική

Σε εξέλιξη βρίσκεται η λειτουργία της έκθεσης με τίτλο «House/works: Η αρχιτεκτονική στη ζωγραφική», στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, Casa Bianca.
Μέσα από μια επιλογή παλαιότερων και νεότερων έργων από τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης, η έκθεση επικεντρώνεται στην απόδοση του μεμονωμένου αρχιτεκτονήματος ή του αστικού τοπίου, όπως αυτό εμφανίζεται στο προσωπικό ιδίωμα των ζωγράφων ή των χαρακτών, μέσω της διάσωσης της πραγματικής εικόνας ή της μνήμης της, την παρουσία, την απουσία ή τον υπαινιγμό του ανθρώπου που βιώνει τον κτισμένο χώρο, τα περιγραφικά στοιχεία ή τον αφηρημένο χαρακτήρα και τονίζει την ποικιλομορφία του συνόλου και τον πλούτο των εικόνων.
Στο πλαίσιό της,  συνδυάζεται η γεωμετρικότητα του Μόραλη, η οπτική ένταση του Αστεριάδη, η αφαίρεση του Μπουζιάνη, ο παγωμένος ρεαλισμός του Ζαφειριάδη και η μεταφυσικότητα του Καραβούζη, αλλά και η αφαιρετική υλικότητα  του Κεσσανλή, η διάφανη και μνημειακή γεωμετρία της Δουραλή και ο ναΐφ συγκινησιακός χαρακτήρας του Παπανάκου.
Το – αστικό ή μη – δομημένο περιβάλλον, είναι παρόν με διαφορετικούς ζωγραφικούς και εννοιολογικούς τρόπους και προθέσεις, ως το οίκημα που στεγάζει την ίδια τη ζωή και μετέχει στη δυναμική της.

Διάρκεια έκθεσης: 11 Φεβρουαρίου έως 30 Απριλίου 2016
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 10:00-17:00
Σάββατο 11:00 -15:00 Κυριακή και Δευτέρα: κλειστά
Είσοδος ελεύθερη

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο