Πηγή φωτογραφίας: www.n-t.gr

Σ΄ εσάς που με ακούτε Εθνικό Θέατρο

Ο κινηματογραφικός και πολυβραβευμένος για το έργο του στη μεγάλη οθόνη Αλέξανδρος Αβρανάς, συναντά το θεατρικό του εαυτό, δημιουργώντας  μια νέα γλώσσα για να «αφηγηθεί» το θεατρικό έργο «Σ’ εσάς που με ακούτε» της Λούλας Αναγνωστάκη.

Ο ίδιος πίσω από την κάμερα, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 20.30, σαν σε κινηματογραφικό γύρισμα υπόσχεται μια cinemascope θεατρική παράσταση «κινηματογραφώντας» ζωντανά τη ζώσα θεατρική πράξη για να φθάσει στην οθόνη των θεατών.

Πηγή φωτογραφίας: www.n-t.gr

Το Εθνικό Θέατρο τιμά τη μνήμη της Λούλας Αναγνωστάκη ανεβάζοντας ένα από τα σημαντικότερα έργα της, το Σ’ εσάς που με ακούτε σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Αβρανά. Όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης σε μια εποχή που το «Απολιτίκ» έχει γίνει πια μόδα, το έργο έρχεται να μας θυμίσει πως κάποτε, όχι πολύ μακριά, υπήρχαν ακόμη ιδεολογίες. Άλλωστε στην εποχή μας, η έννοια της επανάστασης έχει μάλλον πια ξεπεραστεί, όπως κι αυτή της αγίας ελληνικής οικογένειας. Και μπορεί οι έννοιες να αλλάζουν, η ανάγκη, ωστόσο, των ανθρώπων να μιλήσουν – και κυρίως να εισακουστούν – παραμένει η ίδια.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!    👉      

Βερολίνο. Η πόλη φλέγεται από διαδηλώσεις, επεισόδια και βία. Σε ένα μικρό δωμάτιο τα πρόσωπα παίρνουν μέρος σε μια φανταστική διαδήλωση. Ο Άγης, συγγραφέας, παίρνει μέρος σ’ ένα φόρουμ και προτείνει στους άλλους να μιλήσουν δοκιμαστικά. Μιλάνε σ’ ένα φανταστικό πλήθος, σαν να βρίσκονται σε μια γενική δοκιμή. Παρασύρονται στο «παιχνίδι» αυτό αποκαλύπτοντας τις μεγαλύτερες αλήθειες τους, αλλά και την αγωνία τους να επιβιώσουν σε έναν κόσμο εχθρικό.

Πληροφορίες:

Η απευθείας μετάδοση θα είναι διαθέσιμη στη σελίδα: livestream.n-t.gr με αγορά ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Τιμή εισιτηρίου: 8€, διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 20 λεπτά.

(Κάθε εισιτήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά και μόνο σε μία συσκευή ή πρόγραμμα πλοήγησης).

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο