Η χορτοφαγία σε 100 λέξεις

Για πολλούς μια απλή μόδα, για άλλους τρόπος ζωής. Η χορτοφαγία είναι η κατάσταση κατά την οποία το άτομο αρνείται να καταναλώσει ζωικά προϊόντα! Για πρώτη φορά στην ιστορία ως “χορτοφάγος” αναφέρεται ο Πυθαγόρας, ο οποίος μαζί με τους ακολούθους του, αρνούνταν κατηγορηματικά να φάει κρέας. Για πολλά χρόνια στην Ευρώπη οι χορτοφάγοι ονομαζόταν “Πυθαγόρειοι”. Στην Ασία η χορτοφαγία κατείχε δεσπόζουσα θέση, ιδίως στον βουδισμό, καθώς ύψιστη αρχή θεωρείται να μην αφαιρείς τη ζωή κανενός!

Το 1847, η πρώτη χορτοφαγική κοινότητα στο Ράμσγκεϊτ (Ramsgate) της Αγγλίας όρισε τον «χορτοφάγο» ως άτομο που αρνείται την κατανάλωση σάρκας οποιουδήποτε είδους. Η χορτοφαγία στο 19ο αιώνα συνδέθηκε με πολλές κινήσεις πολιτιστικής μεταρρύθμισης, όπως την Μετριοπάθεια και Αντιζωοτομία. ♦

Υπάρχουν διάφοροι τύποι χορτοφαγίας: Η κλασική όπου ο χορτοφάγος δεν τρώει καθόλου κρέας, ούτε κοτόπουλο, ούτε ψάρι.

Ο γαλακτοωοχορτοφάγος συμπεριλαμβάνει στη διατροφή του γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά αλλά απέχει από το κρέας, το ψάρι και τα πουλερικά, ο ωοχορτοφάγος, καθώς και ο αυστηρότερος τύπος χορτοφάγου (λεγόμενοι vegan), που απαγορεύει στον εαυτό του την κατανάλωση όλων ανεξαιρέτως των κρεατικών προϊόντων και των παραγώγων τους.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο