Γιατί είμαι #metonKyriako

1353
0
Κοινή χρήση:

Από τότε που ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανέλαβε την προεδρία της ΝΔ, έχει καταγράψει μία αρκετά θετική πορεία με κύριο επίτευγμα την διατήρηση των ποσοστών του κόμματος μέσα σ’ έναν τόσο ασφυκτικό κλοιό.
Έκανε ενέργειες -συμβολικές κατά βάση- που απέφεραν σημαντικά κέρδη στην παράταξη, ενέργειες που δεν είχαν κάνει οι προκάτοχοί του. Για παράδειγμα η επιστροφή στη Ρηγίλλης, η αμεσότητα του προέδρου τόσο στον κόσμο όσο και στις συνεντεύξεις αλλά και η μη εφαρμογή της πολιτικής των υποσχέσεων. Το μόνο λάθος(;) που έκανε η ΝΔ ήταν η επένδυση στον φόβο παρά η επένδυση στο κυβερνητικό πρόγραμμα της. Ο κύριος Μεϊμαράκης θα ήταν ένας καλός πρόεδρος της ΝΔ, που θα διέθετε και το απαιτούμενο κύρος αλλά και τα προσόντα. Παρ’ όλα αυτά θα επρόκειτο για έναν “συμβατικό” και συνηθισμένο πρόεδρο που δεν θα είχε να προσφέρει κάτι διαφορετικό.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί “αρχιστράτηγος” της ΝΔ. Μπορεί να συμφωνείτε ή να διαφωνείτε μ’ αυτά που πρεσβεύει αλλά τα υπερασπίζεται με πυγμή, χωρίς περιστροφές και έχει “ξελασπώσει” πολλές φορές την παράταξη, από τηλεοπτικά πάνελ μέχρι και την Βουλή. Ως υπουργός υγείας, δεν δίσταζε να προβεί σε μεταρρυθμίσεις και να έρθει σε σύγκρουση με συμφέροντα. Όμως δεν έχει ωριμάσει πολιτικά για να αναλάβει μία τέτοια θέση κύρους. Μία ΝΔ με πρόεδρο τον Άδωνι Γεωργιάδη είναι πιθανό να συρρικνωθεί σε επικίνδυνα ποσοστά. Δεν θα μπορέσει να εμπνεύσει κόσμο και να συσπειρώσει ψηφοφόρους από ποικίλες δεξαμενές. Απευθύνεται σε συγκεκριμένο κόσμο.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν έχει “δοκιμαστεί” πολιτικά. Μπορεί να πρόκειται για έναν καλό περιφερειάρχη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορεί να ανταποκριθεί και στις απαιτήσεις μιας τέτοιας θέσης. Μπορεί να έχεις ωραίες ιδέες, θα πρέπει και να τις εφαρμόσεις όμως. Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να γνωρίζεις και το “κοινοβουλευτικό παιχνίδι”, κάτι στο οποίο δεν έχει “προπονηθεί” αρκετά ο εν λόγω υποψήφιος. Η κατάσταση δυσχαιρένει ακόμη περισσότερο, επειδή ο κύριος Τζιτζικώστας δεν είναι βουλευτής και δεν θα μπορεί να παρευρίσκεται στην Βουλή για ορισμένα χρόνια, πράγμα το οποίο αποδυναμώνει την αξιωματική αντιπολίτευση, κυρίως εντός της Βουλής.

Γιατί όμως είμαι #metonKyriako ;

◦ Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προέρχεται από πολιτικό τζάκι, αλλά είναι κάτι που μόνο καλό δεν του πρόσφερε. Τουναντίον, δεν βασίστηκε σ’ αυτό, τον βάρυνε και χρειάστηκε διπλάσια προσπάθεια για αποδείξει την αξία του.

◦ Στην κυβέρνηση Σαμαρά, ήταν από τους πιο εργατικούς υπουργούς. Δεν δίστασε να κάνει ριζικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές με προσωπικό, πολιτικό κόστος. Δεν είσαι αρεστός όταν παίρνεις σκληρά μέτρα (τα οποία όμως πρέπει να παρθούν) και προσπαθείς να “πετάξεις την καυτή πατάτα” αλλού. Ο Κ.Μ. όμως τόλμησε να κάνει ενέργειες, αδιαφορώντας για την πολιτική του φθορά.

◦ Κάτι το οποίο με εντυπωσίασε είναι το εξής: Ενώ όλη η αντιπολίτευση και κυρίως η ΝΔ κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ και επένδυε σε μία πολιτική εκφοβισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν στάθηκε στην παραπολιτική αλλά έκανε ουσιαστική πολιτική. Πρότεινε διάφορα μέτρα, ισόδυναμα όπως είναι η φωτογραφία παρακάτω:

 

◦ Σας παραθέτω το βιογραφικό του από το “ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ”:

Το 1986 αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών και μεταξύ των ετών 1986 – 1990, σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ, από όπου και αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση “summa cum laude”. Τιμήθηκε επίσης με το έπαθλο “Hoopes”, το ανώτατο βραβείο που απονέμεται σε φοιτητή για πτυχιακή εργασία, για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την Αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα κατά την περίοδο 1977 – 1985.


Μεταξύ των ετών 1990-1991 εργάστηκε ως οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank στο Λονδίνο. Στην συνέχεια, επέστρεψε στην Ελλάδα για να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία την οποία και ολοκλήρωσε στην 346 Μοίρα της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ των ΗΠΑ από όπου απέκτησε τίτλο Masters στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις με ειδίκευση στα ζητήματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση. Ολοκλήρωσε τον κύκλο των σπουδών του επιστρέφοντας στο Harvard από όπου και απέκτησε δεύτερο τίτλο Masters στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Harvard Business School του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Το 2003 βραβεύτηκε από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”.

Πρόκειται δηλαδή για έναν πολιτικό, που πάλεψε στην ζωή του, που δεν επαναπαύτηκε σε κάτι συγκαταβατικό αλλά αναζήτησε το κάτι παραπάνω με πολλές αξιώσεις και γνώσεις και έχει δουλέψει για περίπου μία δεκαετία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

◦Τέλος πρόκειται για έναν σχετικά νέο -κοινοβουλευτικά- πολιτικό (πρώτη εκλογή 2004). Αρκετές φορές έχει έρθει πρώτος σε σταυρούς και έχει την πλήρη εμπιστοσύνη του κόσμου. Σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με το “παλιό”. Αντιπροσωπεύει το “καινούριο” και μπορεί να πάει την ΝΔ ένα βήμα πιο πέρα. Πριν μιλούσα για “συγκαταβατικούς” προέδρους. Ο ΚΜ θα είναι ένας πρόεδρος με το απαιτούμενο κύρος και γνώσεις και θα φέρει κάτι διαφορετικό.

* Η εκλογή του προέδρου της ΝΔ, δεν θα έπρεπε να αφήνει αδιάφορο κανένα, πολιτικά-υγιή, πολίτη γιατί πρόκειται για την αξιωματική αντιπολίτευση, που κατέχει εξέχουσα θέση στην πολιτική ζωή του τόπου.

Κοινή χρήση:

Αφήστε ένα σχόλιο